80 m²’lik kümesin yıkımı için seferber olundu…

Adana’nın Çukurova ilçesi Söğütlü Fakılar mahallesinde hazine arazisi üzerine kurulmuş bir 80 m² olan tavuk kümesine jandarma eşliğinde kaymakamlık ve milli emlakın isteği üzerine yıkım kararı verildi.

HAZİNE ARAZİSİNİN MİRASÇISI MI OLUR?

Tavuk kümesinin sahibi Merve Arık yıkım kararına tepki gösterirdi. Burada ülke yararına tavuk besleyerek yumurta ürettiklerini, civciv beslediklerini dile getiren Arık, “Burası kullanılmayan bir araziydi. Dayımın adına ecrimisil yatıyormuş. Dayım da 3-4 sene önce rahmetli oldu. Biz milli emlaka dilekçe verdik, bize gelen sonuç kimin üzerine ecrimisil varsa mirasçılarına düşer, şeklinde cevap alabildik. Hazine arazisinin mirasçısı mı olur, devletin yerini kullanan kirasını ödemez mi?” diye konuştu.

BİZİM SUÇUMUZ NEDİR?

Tavuk kümesiyle kardeşinin ilgilendiğini ve arazinin zaten boş olduğunu dile getiren Merve Arık, “ Az ilerde de aynı parsel içerisinde tele çevrili zeytin bahçesi ve hobi evi var. Burası için neden bir şey yapmıyorlar? Bize gelince telle çeviremezsiniz, bir şey yapamazsınız, diyorlar” dedi.

Yetkililere seslenen Merve Arık şu ifadelere yer verdi:

ÜRETİMİMİZE KARŞI ÇIKILMASIN

“80 m²’lik yer için jandarmaları göndermek yerine halkın ihtiyaçlarını karşılayacağımız tavuklardan kendi çabalarımızla ürettiğimiz yumurtaları bıraksınlar da yetiştirmeye devam edelim. Biz devlet ne derse onu yaparız, kirası ne ise onu da veririz, yeter ki bizim üretimimize karşı çıkılmasın.”

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana’nın yeni sesi Kent ve Gündem TV&Gazete açıldı…

Adana’ya yeni bir soluk kazandıran Kent ve Gündem TV&Gazete’nin açılışı gerçekleşti. Deniz Tengip’in imtiyaz sahipliğini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir