Adana Büyükşehir Belediyesi personeline çocuk haklarıyla ilgili eğitim…

“Çocuk Hakları, Çocuk İstismarı, Çocuklarla Doğru İletişim, Çocuklar ve Yerel Yönetimler” konularıyla ilgili sunum ve eğitim verildi.

 Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Her Yer Çocuk Derneği iş birliğiyle personele yönelik kapasite geliştirme eğitimleri verildi. 4 gün süren eğitimin ilk gününde çocuk hakları konusundaki bilinç ve farkındalığı arttırmak amacıyla “Çocuk Hakları Neden? Nasıl? Nerede” başlığıyla sunum yapıldı.

Eğitimin ikinci gününde “Çocuklarla Doğru İletişim”, üçüncü gününde “Çocuk İstismarı Karşısında Güçlü Çocuklar ve Ebeveynler”, dördüncü ve son gününde ise “Çocuklar Yerel Yönetime Nasıl ve Ne Kadar Katılabilir?”  ve “Çocuk ve Kent Hakkı Başlığı” tartışıldı.

ÇOCUKLARIN YAŞAMINA BOY HİZASINDAN BAKIŞ

Eğitimlerde, oyun, açık ve yeşil alan hakkı ile ulaşım hakkı başta olmak üzere pek çok temel hakkın iç içe geçtiği kentlerde, çocukların yaşamına yakından-boy hizasından bakmak amaçlandı. Bir kentte çocuk olmanın yarattığı dezavantajlar nelerdir ve bunları gidermek noktasında yerel yönetimlere hangi görevler düşer diye soruları düşündürerek yanıtların bulunması sağlandı, aynı zamanda çocukların açık-yeşil alan hakkı ve ekoloji ile ilişkileri üzerine konuşuldu.

ULUSLARARASI SÖZLEŞME VE KANUNLAR ANLATILDI

Eğitimlerde ayrıca BM Çocuk Hakları Sözleşmesi, Çocuk Koruma Kanunu gibi temel metinlerden yola çıkılarak; Belediyeler Kanunu ve Belediyeler Birliği’nin ilgili maddeleri ile bağlantı kurularak, çocuk haklarına yerel yönetimlerin çocuk hizmetleri açısından bakış sunuldu.

ÇOCUK HAKLARI VE BELEDİYELER

Seminer süresince interaktif bir biçimde video, şarkı, slayt, grup ve drama çalışmaları gerçekleştirildi. Katılımcılar ile Adana’da yaşayan çocukların gözünden çocuk hakları konuşuldu. Adana’da çocuk haklarının geliştirilmesi ve belediyenin çocuk hakları konusunda yaptığı, yapabileceği çalışmalara yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Seminerlere toplamda 110 personel katılım sağladı. Seminer sonunda personele bir değerlendirme ve geri dönüş formu iletildi.

Bunları da Okuyabilirsiniz

“TÜRKİYE’DE “YENİDOĞAN” EN GELİŞMİŞ ALANLARDAN BİRİDİR

Türk Neonatoloji Derneği’nin “Ten Tene Temas Projesi” kapsamındaki 8. Eğitim programı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir