Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, deprem bölgesini oluşturan 11 il ve uzun yıllar yoğun göç alan, deprem sonrasında bu yoğunluğu daha da artan Adana ve Mersin’in özel teşvik kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye genelinde ekonomik sorunların aşılması için elbirliğiyle hareket edilmesi çağrısında bulunan Başkan Kış, öncelikle deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.
“GEÇ KALMAYALIM”
Başkan Hüseyin Kış, deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarın, iş dünyasının işyerlerinin ivedi olarak tesliminin gerçekleşmesi, organize sanayi bölgelerinin tam kapasite çalıştırılabilmesi ve teşvik verilmesi için daha fazla geç kalınmadan hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
“BİZLER DE GÖREV ALMAYA HAZIRIZ”
Deprem bölgesindeki kalıcı konutların da vatandaşlara tahsisinin önemine işaret eden Başkan Kış, “Deprem bölgesinde ve bölgeden göç alan Adana ve Mersin’de üretimin tesis edilmesi, bölgenin ayağa kalkması için merkezi idare ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla yapılacak çalışmalar büyük önem taşıyor. Federasyon olarak bizler de bölgemizde gerçekleşecek plan ve projelerde görev almaya hazırız” dedi.
“11 İL EKONOMİSİ TÜRKİYE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”
11 il ihracatının yanı sıra tarım ve sanayisinin Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturduğuna işaret eden Başkan Kış, “Bölgedeki ekonomik faaliyetlerin bir an önce eski günlerine kavuşması gerekiyor. Bu yönde atılacak adımlar Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Ekonomik enstrümanların bütünlüklü bir yapıya bürünmesi için devlet, millet ve iş dünyası bir bütün olarak hareket etmelidir. Aksi halde ekonomimizi olumsuz etkileyen faktörler derinleşebilir” diye konuştu.
Bunları da Okuyabilirsiniz
VATANDAŞA HİZMET ODAKLI ÇALIŞIYORUZ
Seyhan Belediyesi’nin hizmete açtığı kent lokantalarında başlatılan “Askıda Yemek” uygulamasına Adana Müteahhitler Birliği “ayda 400 …