Adana’da “Türkiye ve Avrupa Birliğinde Diş Hekimliği Öğrenimi” Çalıştayı düzenlendi

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin tarafından yürütülmekte olan “Turkey IN or OUT=EU?” başlıklı Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modül projesinin ikinci çalıştayı Adana Diş Hekimleri Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

DOÇ. DR. A. ASLI BİLGİN

Çalıştayın Moderatörlüğünü yapan Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk ABD Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin, Adana ve civar illerden gelen diş hekimleri ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği “Türkiye ve Avrupa Birliğinde Diş Hekimliği Öğrenimi” başlıklı çalıştayda Avrupa Birliğine üye ülkelerdeki sistemler ile Türkiye’deki mevcut sistem karşılaştırılarak, her iki sistemin olumlu ve olumsuz yönleri ele alındığını belirterek “2023 yılı Haziran ayında sona erecek olan Jean Monnet Modül projesi kapsamında yılda bir kez gerçekleştirilecek olan çalıştaylar ile gerek diş hekimliği mesleği gerek diş hekimliği öğrenimi Avrupa Birliği ve Türkiye’deki uygulamalar çerçevesinde ele alınarak, proje sonunda yazılacak rapor kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlara öneriler sunulması hedeflenmektedir” diyerek projeye ilişkin bilgilere ve yapılan etkinliklerin video kaydına projenin resmi websayfası https://introut.cu.edu.tr adresinden ulaşılabileceğini söyledi.

DOÇ. DR. ŞEHNAZ İŞÇİ YILMAZ

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Doğan’ın hazır bulunduğu çalıştayda ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesinin tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şehnaz Yılmaz, “Fakültemiz 2021 YKS sıralamasında Devlet Üniversiteleri arasında 11. Sırada bulunmaktadır. 1993-2021 tarihleri arasında 33’ü yabancı uyruklu olmak üzere 1114 diş hekimi öğrencisini mezun etmiştir. Şu an 42’si yabancı uyruklu olmak üzere 597 öğrenciye eğitim vermekteyiz.” dedi.

1. FATİH GÜLER

“Türkiye ve Avrupa Birliğinde Diş Hekimliği Öğrenimi” Çalıştayının Adana Diş Hekimleri Odasında yapılmasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Öncelikle bu çalıştaya emeği geçen tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ülkemizde 104 Diş Hekimliği Fakültesi bulunuyor. 104 fakültenin 81’inde eğitim var. Bu 81 fakültenin en az 15’inde diş hekimi olmayan dekanlar var. Yine 81 fakültenin en az 17’sinde profesör yok. Öğretim üyesi sayısı son derece az. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde en az 34 bin yeni mezun diş hekimi aramıza katılacak. Avrupa Birliği ile ülkemizi ne kadar kıyaslarsak kıyaslayalım bu kadar fakülte ve bu kadar öğretim üyesi ile eğitim kalitesinin yükseltilmesi tartışmaya çok açıktır.” diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Diş Hekimleri Birliği Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Nermin Tarhan’ın ‘Diş hekimliği Eğitimi ve Öğrenimi, Yeni Bakış Açıları, Yaklaşımlar, trendler’ konu başlıklı yaptığı slayt sunumun ardından çalıştaya zoom üzerinden katılan İtalya Degli Studi Di Brescia Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Corrado PAganelli’de sunum yaparak katılımcılara Türkiye ve Avrupa Birliğinde Diş Hekimliği Öğrenimi hakkında farkındalık yarattı.

Çalıştay katılımcıların sorularının yanıtlanması ve önerileri ile sona erdi.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Başkan Köz: ‘Aile en yüce değerdir’

İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Av. Umut Köz, Genel Merkez ziyaretini eşi ve küçük kızı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir