ATOAL’dan yine bir ilk

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi eğitim öğretimde öğrencileri için çıtayı daha da yukarı çıkarıyor. Okul müdürü Erdal Tanç ve yönetimi Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ nde öğrencilerini okul girişinde karanfillerle karşılayarak farkındalık yarattılar.

Yapmış oldukları etkinlikle alakalı açıklamalarda bulunan okul müdürü Erdal Tanç: “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında, okulumuzda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek anlamlı bir etkinlik düzenledik.  Öğretmenlerimizle birlikte, günün önemine vurgu yapmak amacıyla sabah saatlerinde tüm kız öğrencilerimize okul girişinde karanfillerle karşıladık.

Kız öğrencilerin her birine birer karanfil takdim ederek, onların toplumdaki rollerinin ve gelecekteki katkılarının altını çizmeye çalıştık. Öğrenciler, bu nazik jest karşısında mutluluklarını dile getirirken, bizlerde bu özel günü kutlamanın gururunu yaşadık.

Geleceğin Güçlü Kadınları Sempozyumu Düzenlediler

ATOAL 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne istinaden, sadece karanfil dağıtımıyla sınırlı kalmadı; kız öğrencilerinin ufkunu açmak için, kendi branşlarında başarılı olan kariyer sahibi isimleri okullarında ağırlayarak, konferans salonunda , öğrencilerinin katılımıyla sempozyum düzenlediler.

Etkinliğin konuşmacıları arasında; Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özgecan Nidal Çamır, Nehir Tıbbi Ürünler Ltd. Şti. Kurucusu Emine Demirci, sanayici ve iş kadını Filiz Yaldız ve ATÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celile Özçiçek Dolekoğlu yer aldı.

Panel, genç kızların kariyer hedeflerini belirlemelerine ve rol modellerle tanışmalarına fırsat sundu. Destekçi kuruluşlar arasında FOBB Adana Kadın Girişimciler Kuruluşu, ATO Anadolu Liseliler Derneği ve Yenice Seracılık yer aldı.

11 Ekim’de yapılmış olan etkinlikle alakalı açıklamalarını sürdüren Tanç: “Etkinliğimiz sadece karanfil dağıtımıyla sınırlı kalmadı. Okulumuzun konferans salonunda, “Geleceğin Güçlü Kadınları” başlıklı bir sempozyum düzenlendik. Bu sempozyuma, kendi alanlarında tanınmış ve başarılarıyla adından söz ettiren konuklar katıldı. Öğrencilere ilham veren konuşmalar yapan konuklarımız, kız çocuklarının eğitimden iş dünyasına kadar her alanda sahip oldukları potansiyeli açığa çıkarabilmelerinin önemini vurguladılar.

Sempozyumda, kadınların toplumsal yaşamdaki yeri, eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocuklarının güçlendirilmesine yönelik mesajlar ön plana çıktı.

Sempozyuma katılan öğrencilerimiz, konuklara sorular sorarak etkin katılım sağladılar. Özellikle, başarı hikayeleri ve zorluklarla nasıl başa çıktıkları konularında gelen sorular, kız öğrencilerin geleceğe dair umutlarının ve hedeflerinin ne denli yüksek olduğunu ortaya koydu.” Dedi.

Etkinlik sonunda öğrenciler, konuk konuşmacılarla hatıra fotoğrafları çekildi.

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

“Halk sağlığını korumak öncelikle iktidarın sorumluluğudur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir