Av. Volkan Tarık Çay: Her şey Yumurtalık için!

4. Uluslararası Yumurtalık Kültür ve Turizm Festivali gerçekleşti

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Yumurtalık Turizmi Geliştirme ve Çevreyi Koruma(Yum-Çev), Yumurtalık Balkan Türkleri ve Dünya Bozdoğanlar Dernekleri tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirilen 4. Uluslararası Yumurtalık Kültür ve Turizm Festivali gerçekleştirildi.

Büyük bir coşkuyla geçen ve iki gün süren festivale katılan derneklerin kültürel ürün sergisi, tarihi göç yoluyla ilgili fotoğraf sergisi, Halk Oyunları Gösterisi, Çocuklar için Yüz Boyama, Çocuklar için Palyaço, Karate ve Güreş Gösterisi, Halat Çekme Yarışması ve su oyunları gerçekleştirildi.

Engellerin aşmak için, hedeflerin ulaşmak için olduğunu belirten festivalin kurucusu ve isim babası Av. Volkan Tarık Çay, “Yumurtalık’ın tüm bu özelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmanın zamanı gelmedi mi? Yumurtalık’ı turizmin başkenti yapmanın zamanı gelmedi mi? Her şey Yumurtalık için” dedi.

KARALAR, VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar festival öncesi Yumurtalık Erişmen Tatil Sitesinde yaşayan vatandaşın sorunlarını dinledi. Daha sonra festivale katılımın sağlayan Başkan Karalar, Adana genelinde ve Yumurtalık’ta yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Yumurtalık’ta yolların tamamını yaptıklarını dile getiren Karalar, yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Denizi, kumsalları, doğal ve tarihi güzellikleri ile turizmin önemli merkezlerinden olan Yumurtalık’ın güzelliklerini hemşehrilerimizle buluşturduk, buluşturmaya da devam edeceğiz.

10 ADET TARİHİ KİMLİK RESTORE EDİLDİ

Seyhan Belediye Başkanlığı dönemimizden bu yana, Adana’da on adet tarihi kimliği restore ederek geleceğe miras bırakacak işler yaptık. Adana’nın dört bir yanında, Anavarza’da, Tepebağ’da, Ceyhan’da, Karataş Magarsus’ta tarihi eserleri korumak ve gün yüzüne çıkarmak için hem kendimiz çalışıyoruz, hem de ilgili kurumlara ve üniversiteye destek oluyoruz.

YUMURTALIK’TA BİR ARITMA YAPACAĞIZ

Atalarımızdan bize kalan tarihi mirası, gelecek nesillere taşımak bizim asli görevimiz olmalı. Yumurtalık ilçemizin yollarının tamamını yapıyoruz. Her yıl yaz aylarında su ile ilgili ortaya çıkan sorunu çözdük. Yumurtalık’ta bir arıtma yapacağız. Merkezin ve sitelerin arıtmasını yaparak, önemli bir problemi çözmüş olacağız.”

BU MEMLEKET BİZİM

Yum-Çev ve Dünya Bozdoğanlar Dernek Başkanı Av. Volkan Tarık Çay konuşmasında,  Yumurtalık Kültür ve Turizm Festivali’nin dördüncüsünün düzenlendiğini belirterek, bu memleketin bizim olduğunu kaydetti. Başkan Çay, konuşmasına başlarken Nazım Hikmet’in ‘Davet’ adlı şiirini okudu.

Daha sonra Av. Çay konuşmasına şu şekilde devam etti;

YUMURTALIK BİZİM…

“Öncelikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a ve Yumurtalık Balkan Türkleri Derneği Başkanı Ali Balkan’a festivale olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Beş bin yıllık tarihiyle Hititler döneminde kurulan Yumurtalık bizim. Dün bizimdi, bugün bizim Allah’ın izniyle gelecek yıllarda da bizim olacak. Festivali ilk düzenlediğimizde sadece dört kişi vardı. Pandemi nedeniyle bir yıl ara verdik şu an dördüncüsünü düzenliyoruz ve yaklaşık bin beş yüz kişi var. Daha da güzel festivaller yapmaya var mısınız, yeni yeni ufuklar açmaya var mısınız?

YUMURTALIK’IN KIYMETİNİ BİLEMEDİK

Şu an Yumurtalık kalesinin içindeyiz, beş bin yıllık olan bir kalenin içinde bulunuyoruz. Maalesef bunun kıymetini bilemedik. Buranın beş bin yıllık tarihi olduğunu kimse bilmiyor, burada ilk organ naklinin yapıldığını kimse bilmiyor. Buranın Akdeniz’in bir incisi olduğunu kimse bilmiyor, buranın Türkiye’nin en önemli tropikal meyve üreticisi olduğunu kimse bilmiyor. Buranın Türkiye’nin en güzel balığının yetiştirilmiş olduğunu, Jumbo karidesin olduğunu, kum zambaklarının olduğunu kimse bilmiyor. Buranın ipek yolunun Akdeniz’e açılan kapısının olduğunu kimse bilmiyor.

YUMURTALIK’I TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA TANITMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Yumurtalık’ın tüm bu özelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmanın zamanı gelmedi mi? Yumurtalık’ı turizmin başkenti yapmanın zamanı gelmedi mi? Allah’ın izniyle bunların hepsini yaptık ve yapacağız. Engeller aşmak içindir, hedefler ulaşmak içindir. Her şey Yumurtalık için…

 

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana’nın yeni sesi Kent ve Gündem TV&Gazete açıldı…

Adana’ya yeni bir soluk kazandıran Kent ve Gündem TV&Gazete’nin açılışı gerçekleşti. Deniz Tengip’in imtiyaz sahipliğini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir