“Biz belediyeleri alsaydık her şey daha farklı ve daha iyi olurdu”

Siyasetçi, Fidancı Lojistik’in sahibi, iş insanı İbrahim Halil Fidancı Kent Gündem Gazetesi ve As Haber Adana Gazetesi’ni ziyaret etti.

Gazeteciler Deniz Tengip ve Pınar Aytekin’le ülke gündemine dair, siyaset ve iş dünyası ile alakalı açıklamalarda bulundu. Özellikle Adana’nın bir türlü gelişmediğini vurgulayan Fidancı, “Biz belediyeleri alsaydık her şey daha farklı ve daha iyi olurdu” dedi.

Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerde Zafer Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Fidancı, Adana’nın gündemini değerlendirerek şu ifadelere yer verdi:

ADANA’DA VE YÜREĞİR’DE HERHANGİ Bİ DEĞİŞİM GÖRMEDİK.

“ Adana’da şu an için hiçbir çalışma yok. Beklediğimiz gibi bir seçim sonucu olmadı. Yaklaşık 6 ay oldu fakat Yüreğir’de de herhangi bir değişiklik olmadı. Sayın Ali Demirçalı belediyeyi devir aldığından bu yana Adana’da da Yüreğir’de de herhangi bir değişim görmedik.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ULAŞAMIYORUZ

Biz adaylık sürecimizde hep açıkladık, biz çıtayı en yükseğe çıkardık. Bütün yolsuzlukları kaldırmak için mücadele vereceğimizi söyledik. Şu an biz de kendilerine ulaşamıyoruz, telefonlarımıza bakılmıyor. Önemli olan Yüreğir ve Yüreğirlidir. Biz bunun için yola çıkmıştık. Hem Yüreğir’in sorunlarını ve bu sorunlara ait çözüm önerilerini karşılıklı istişare etmek istedik fakat bir türlü başkana ulaşamadık. Sebebi ise çok yoğunmuş, kimseyi kabul edemiyormuş, bize böyle söylendi.

YÜREĞİRLİ İÇİN YAPILACAK EN GÜZEL ŞEYİ YAPTIK

Biz Yüreğir halkı için yapılacak en güzel şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Dokunabildiğimiz en uç noktalara kadar dokunduk. Çocuklardan, kadınlara, yaşlılardan, engellilere kadar çok farklı projelerimiz vardı, ama Yüreğirli kendi kararını verdi ve şu an ki mevcut başkan Ali Demirçalı’yla yürüme kararı verdi.”

ZAFER PARTİSİ OLARAK BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK

Yerel seçimlerde Adana’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin 9 ilçe ve bir büyükşehir belediyesini almasının sebebinin biraz da olsa tepki oyları olduğunu ifade eden İbrahim Halil Fidancı, Zafer Partisi’nin de ilk seçimi olmasına rağmen oylarının azınmasayacak kadar yüksek olduğunu dile getirdi. Zafer Partisi’nin yeni bir parti olmasına rağmen büyük başarı elde ettiğinin altını çizen Fidancı, “ Yoğun bir çalışma sonucu bu başarıyı elde ettik” diye konuştu.

SİYASETE DEVAM EDECEĞİZ

Yüreğir sevdasından asla vazgeçmeyeceğini söyleyen Siyasetçi, Fidancı Lojistik’in sahibi, iş insanı İbrahim Halil Fidancı, “Siyasete devam edeceğiz, Yüreğir’e olan sevdamız bitmez, bitmeyecektir. Yüreğir’i küçük bir İstanbul yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ülke gündemini değerlendiren Fidancı, özellikle ekonominin oldukça zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti. Gayrimenkul alım, satım, lojistik firmaları olduğunu ve bu ekonominin iş insanı olarak kendilerini de etkilediğini vurgulayan İbrahim Halil Fidancı şu açıklamaları yaptı:

ÜLKEDE CİDDİ BİR SIKINTI VAR

“Ciddi bir sıkıntı var. Artık iktidar ve muhalefet bu sıkıntıları görür de inşallah insanlarımıza rahat bir nefes aldırır ve iyi bir yaşam sunarlar. Maalesef pazara bile gidemeyen kadınlarımız var. Bizim için olmazsa olmazımız kadın, çocuk ve yaşlılardır. Onların rahat etmediği bir yaşamda bizler nasıl rahat edebiliriz ki? Ülkenin şu an için tek sorunu ekonomi diyebiliriz…”

İNSANLAR GEÇİNEMİYOR

Erken seçimin olacağını belirten İbrahim Halil Fidancı, geçtiğimiz dönemlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kullandığı ‘geçim yoksa seçim var’ cümleye katıldığını söyledi. Fidancı, “Bu ülkede evde tencere kaynamıyorsa sorun var demektir. İnsanların alım gücü oldukça fazla düştü, bunun yanı sıra ne emekliye ne de asgari ücretliye doğru düzgün bir iyileştirme ücreti yapılmadı. İnsanlar geçinemiyor, o yüzden geçim yoksa seçim var, bizde bundan yanayız” diye konuştu.

ALDIĞIMI NEFESTEN BİLE VERGİ ALINACAK

Artık alınan nefesten bile neredeyse vergi alınacağını belirten siyasetçi, iş insanı İbrahim Halil Fidancı, “ Bir iş yeri açarken 12 kalem vergiden geçiyorsunuz. Bu tabiri caizse hiç de etik bir olay değil. Türkiye’de her şey çok farklılaştı. Önceden bir yeri işyeri açılıyordu, standart bir para belirleniyordu. İnsanlar zorda kalmazdı. Şimdi iş yeri bile açmak için insan 10 değil 100 defa düşünüyor. Esnafın durumu iyice zorlaştı, zaten küçük esnaf diye de bir şey kalmadı” şeklinde konuştu.

Genel seçimlere de hazırlık yaptıklarını dile getiren İbrahim Halil Fidancı şu açıklamalarda bulundu:

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

“Yarın seçim olacakmış gibi biz hazırız. Sürekli sahalardayız, halka dokunuyor, onların sorunlarına değiniyoruz. Artık bu iktidarın değişmesi gerekiyor, ülkede neye elinizi atsanız kolunuzu oraya kaptırıyorsunuz. Biz Zafer Partisi olarak erken bir seçim olursa hazırız ve iddialıyız. Biz sürekli kendi bölgelerimizde sorunlarla ilgili Genel Başkanımız Ümit Özdağ ile istişare halindeyiz. Sorunları ve çözümleri parti olarak çok iyi biliyoruz ve bu ülkeyi refah bir düzeye getireceğimize inanıyoruz.”

Son olarak siyasilere ve yeni gelecek olan siyasilere önerilerde bulunan iş insanı ve siyasetçi İbrahim Halil Fidancı şunları söyledi:

MEVCUT İKTİDAR EKONOMİYİ DÜZELTSİN

“şu an mevcut olan iktidar artık insanların geçim sıkıntısını çözsünler. Kendi kemerlerini değil milletin kemerlerini sıka sıka bir hal oldular. Önce tasarruflara kendilerinden başlasınlar, vatandaşa rahat bir nefes aldırsınlar yeter artık, bu ekonomiyi düzeltsinler.

BİZ ÜLKE VE VATANDAŞ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Yerel yönetimlerde milletin üzerinden ellerini çeksinler, bütün işi esnafa ve vatandaşa yüklemesinler. Siyaseti ticarete döndürmesinler. Biz kapıları kaldıracağız, koltuk sevdamız yok, biz ülke ve vatandaş için mücadele ediyoruz. Bin kişinin yapamadığı işi biz beş yüz kişi yapmaya çalışacağız. Vatandaş yeter ki bize güvensin, biz evelallah tüm zorlukların üstesinden geliriz.”

Bunları da Okuyabilirsiniz

Başkan Özdemir: Her şey Aladağ ve Aladağlı için…

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Bilal Bilici Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir’i makamında ziyaret etti. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir