BU PROJENİN DÜNYADA EŞİ YOK!

Seyhan’ın Bilge Başkanı Akif Kemal Akay’ın öncülüğünde hayata geçirilen ve dünyada bir örneği olmayan Afet Seraları Projesi’nde normal zamanlarda tarımsal üretim yapılırken, afet dönemlerinde seralar hızlıca barınma alanına dönüştürülecek.

DÜNYAYA MODEL OLACAK

Başkan Akay, kaynakların kıt, üzerinde proje uygulanabilecek kamusal alanların da az olduğu bir dönemde çok amaçlı bir proje olan Afet Seraları’nın Hollanda Belediyeler Birliği’nin projeyi bir dünya modeli olarak sunmak istediğini kaydetti.

AFETLERDE BARINMA ALANINA DÖNÜŞECEK

 Hollanda Belediyeler Birliği tarafından sağlanan “Giro 555 Afet Destek Hibesi” desteğiyle Seyhan Belediyesi tarafından hazırlanan “Afet Seraları” projesi Mıdık Mahallesinde hayata geçirildi. 80 tünelden oluşan seralarda bitki yetiştiriciliği yapılarak kırsal bölgelerin kalkınmasına yönelik çalışmalar yürütülmeye başlandı. Olası afetlerde ise seralar 1000 yatak kapasiteli barınma alanlarına dönüştürülecek.

ÇÖPLÜKTEN YAŞAM ALANINA

Projenin bir diğer ayağı ise Kuyumcular Mahallesi’nde uygulanmaya başlandı. Medyada ve kamuoyunda Avrupa ülkelerinden ithal edilen çöplerinin döküldüğü alan olarak bilinen yerin çehresi Afet Serası ve Seyhan Belediyesi’nin diğer projeleriyle değişmeye başladı.

DEPREMLERDEN DERS ÇIKARDIK

6 Şubat depremlerinin tüm dünyaya önemli bir ders verdiğinin altını çizen Başkan Akay, “Olası afetlere karşı ciddi hazırlıklar yapmıştık. Elimizde ihtiyaç olabilecek malzeme stoku da vardı. Ancak meydana gelen depremin büyüklüğü ve yayıldığı alanın genişliği başta barınma ihtiyacı olmak üzere ciddi sorunlara neden oldu. Dayanışmayla bu sorunları aştık ancak yaşadıklarımızdan da önemli dersler çıkardık” dedi.

AFETLERDE BARINMA SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK

Hem olası afetlerde barınma ihtiyacını karşılayacak hem de normal zamanlarda kırsal bölgelerin kalkındırılmasına yönelik çalışmaların yapılabileceği çok amaçlı Afet Seraları projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akay, “Afetlere karşı hazırlıklarımızı tamamladık. Depo sayımızı artırıp, gerekli yaşam malzemelerini temin ettik. Afet seralarımızda çadırlarımız ve gerekli malzemelerimiz hazır vaziyette bekliyor. Tuvaletimiz, mutfağımız, banyomuz, bulaşıkhanemiz var, çamaşırhanemiz var. Elektrik üretimi de yapacağız” diye konuştu.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Çukurova’da Kadınlara Aile İçi İletişim Semineri

Çukurova Belediyesi ev sahipliğinde Tesisler Müdürlüğü tarafından kadınklara yönelik Aile İçi İletişim Semineri düzenlendi. Çukurova …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir