Ceyhan Anadolu Lisesi’nden Cumhuriyet coşkusu…

Ceyhan Anadolu Lisesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Okulda, Türk Bayraklarının süslediği, Cumhuriyetin anlam ve önemine binaen okunan şiirler ve konuşmalar, yapılan gösteriler tam anlamıyla göz doldurdu.

Ceyhan Anadolu Lisesi müdürü Turgut Gürbaz, müdür yardımcısı Ahmet Gürbaz, Beden Öğretmeni Şenay Öztürk, Edebiyat Öğretmenleri Emine Bülbül ve Muhterem Gökoğlu törende hazır bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl özel kutlama töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşının tüm katılımcıların ve öğrencilerin bir ağızdan söylenmesi ardından, Ceyhan Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Gürbaz günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Ceyhan Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Gürbaz yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet çok çor şartlarda ve büyük bedellerle kazanıldı. Bugün yaşadığımız coğrafyadaki karışıklıklara rağmen Türkiye’nin hala güçlü bir ülke olarak ayakta kalmasının, Cumhuriyetle atılan sağlam temeller sayesindedir. Cumhuriyet bize Atalarımızdan kalan önemli bir emanettir ve bu emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir. Cumhuriyetimizin 100. Yılına kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatanı uğruna canını vermiş şehitlerimize, gazilerimize şükran ve minnet duygusuyla, Yaşasın Cumhuriyet, diyorum.”

Tören programında “Cumhuriyet” teması kapsamında yer alan, öğrencilerin görev aldığı koro, oratoryo, dans, drama gösterileri tüm velilerin ve öğretmenlerin alkışları eşliğinde gururla, coşkuyla sergilendi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana’nın yeni sesi Kent ve Gündem TV&Gazete açıldı…

Adana’ya yeni bir soluk kazandıran Kent ve Gündem TV&Gazete’nin açılışı gerçekleşti. Deniz Tengip’in imtiyaz sahipliğini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir