Çukurova Üniversitesinde Kapsayıcı Tarım: Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi Projesi Tarımsal Beceri Geliştirme Eğitimlerine Başlandı

Çukurova Üniversitesi, “AB Destekli Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesi tüm hızıyla devam ediyor. Suriyeliler ve ev sahibi topluluk üyesi Türkler’in tarımsal bilgi ve becerileri ile girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi suretiyle kapsayıcı bir girişimci ekosistemin geliştirilmesine katkı sunulması amaçlanan proje kapsamında tarımsal beceri geliştirme dersleri verilmeye başlandı.

Proje hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dr. Baran Yaşar, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde “Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi” ile 240 kişiye (% 60 geçici koruma altındaki Suriyeli, % 40 ev sahibi Türkler olmak üzere) teorik ve uygulamalı tarımsal beceri geliştirme eğitimleri (arıcılık, avokado yetiştiriciliği, budama, narenciye yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretim ve kullanım alanları ile sürdürülebilir tarım konularında) ve 75 kişiye çevrimiçi girişimcilik beceri geliştirme (temel girişimcilik, tarımsal girişimcilik, dijital pazarlama ve dış ticaret konularında) eğitimi verdiklerini ifade etti.

Tarımsal Faaliyetler Hakkında Teorik ve Uygulamalı Eğitim Veriliyor

Dr. Yaşar, tarımsal beceri geliştirme teorik eğitimleri Türkçe ve Arapça dillerinde Araştırma ve Uygulama Çiftliği Hayvancılık Şubesi içerisinde yeni yapılan Büyükbaş Biriminde bulunan ve proje kapsamında eğitime hazır hale getirilen iki adet derslikte, uygulamalı dersleri ise Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde bulunan diğer birimlerde verildiğini bildirdi.

Dr. Yaşar, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon (ENHANCER)” projesi Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı kapsamında Çukurova Üniversitesi yürütücülüğünde “Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesi bünyesinde verilen tarımsal beceri geliştirme eğitimlerine www.cu-enhancer.org adresinden kayıt yaptırabilip, detaylı bilgi alınabileceğini ifade etti.

Bunları da Okuyabilirsiniz

“Beyin göçünü beyin gücüne” çevirecek Sabancı Gençlik Seferberliği’ne Adana’dan 200’e yakın başvuru

“Bütün ümidim gençliktedir” diyen Ulu Önder Atatürk’ün izinde, Türkiye’yi yeni bir sosyal girişim modeli ile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir