Dokuma Tasarımında Yaratıcılık ve Endüstri Projesi

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Kıvanç Tekstil Tasarım Merkezi işbirliği ile Üniversite-endüstri işbirliğini konu alan “Dokuma Tasarımında Yaratıcılık ve Endüstri Projesi” gerçekleştirildi.

Prof. Havva Halaçeli Metlioğlu’nun danışmanlığını yaptığı ve Arş. Gör. Hale Yılmaz’ın asiste ettiği Dokuma Tasarımı 4 dersi kapsamında 3. sınıf öğrencilerinin ortaya koyduğu çalışmalar; Kıvanç Tekstil Tasarım Merkezinin 2022 yılının trend renklerinde temin ettiği iplikler ile dokundu.

Proje kapsamında öğrencilerden metaforik anlatım yöntemini kullanarak tema belirlemeleri istendi. Bu kapsamda öğrenciler, iki yüzü de kullanılabilen çift katlı yapıda renk örgü efekti kullanarak giysilik kumaş tasarımları yaptılar.

4 Öğrencinin Tasarladığı Kumaşlar Endüstriyel Olarak Üretildi

Kıvanç Tekstil Firmasının daveti ile Ürün Geliştirme Müdürü Gülsen Bağcı Özdem ve Ürün Geliştirme uzmanı Büşra Çeltikçi eşliğinde firmayı gezen öğrenciler, daha sonra tema ve hazırladıkları dokuma kumaş tasarımlarını anlattıkları bir sunum gerçekleştirdiler. 14 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sunumlarda seçilen 4 öğrencinin birer kumaşı, öğrencilerin de sürece tanık olmaları sağlanarak Kıvanç Tekstil tarafından endüstriyel olarak üretildi.

Asiye Dede, Ayşe Demir, Betül Aslan, Beyza Mert, Elif Yıldırım, Esra Hoşça, Fatmanur Sarıkavak, İrem Helvacı, Merve Sinem Kart, Nida Nur Kaya, Özlem Talay, Rabia Türkmen, Seyyidenur Kaplan, Şerife Sultan Işık’ın çalışmasının yer aldığı eserler Çukurova üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fuaye alanında sergilendi.

Projeyle ilgili bilgi veren Prof. Havva Halaçeli Metlioğlu, proje kapsamında öğrencilerin numune tezgâhlarda elde dokudukları kumaşlarının endüstriyel yorumlarını görmelerini ve endüstri ortamında birebir bulunarak üretim sürecine katılmalarının sağlandığını ifade etti.

Bunları da Okuyabilirsiniz

GLOBAL İŞ DÜNYASINDA BAŞARININ YOLU

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen “İş’in Geleceği ve Global İş Dünyasında Başarının Yolu” …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir