DSP Adana örgütlerinden Aksakal’a büyük destek

Demokratik Sol Parti 12. Genel Kurulu’nda Önder Aksakal güven tazeledi.

TES-İŞ Toplantı Salonu’nda yapılan Demokratik Sol Parti (DSP) 12. Olağan Kurultayı’nda, 663 delegeden 313’ü oy kullandı. Önder Aksakal, 306 geçerli oyun tamamını alarak yeniden genel başkan oldu, 7 oy ise geçersiz sayıldı.

DSP Adana il, ilçe başkanları, yönetim ve birçok üye Ankara’ya Genel Başkanları Önder Aksakal’a tam destek verdi. Adana’dan Hakan Buldu Parti Meclis Üyesi oldu. Buldu, yaptığı açıklamada “Sayın Genel Başkanımızı tekrar tebrik ediyor ve sonuna kadar Adana örgütü olarak destekliyoruz. Adana’dan benim de parti meclis üyesi olmam ayrıca bizleri onurlandırdı” diye konuştu.

AKSAKAL’A TAM DESTEK

(AS HABER ADANA)- Demokratik Sol Parti 12. Genel Kurulu’nu yaptı ve Genel Başkan Önder Aksakal güven tazeledi. TES-İŞ Toplantı Salonu’nda düzenlenen Genel Kurulu tüm şehirlerden gelen delegeler ve parti üyeleriyle hınca hınç doluydu. Aksakal’a tam destek veren DSP’liler tekrar genel başkan olması adına oy verdi. Ayrıca Kurultayın açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ, Zafer Sırakaya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş de katıldı.

Saygı duruşunun ve istiklal marşının ardından konuşma yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal şu ifadelere yer verdi:

EMEKTEN VE EMEKÇİDEN YANAYIZ

“Demokratik Sol Parti, milliyetçi, vatansever, emekten yana olan, inançlara saygılı, laiklik ilkesi ve bütün inançları kapsayan, çağdaş, Atatürkçü yapısıyla, insanların özel yaşamlarının güvencesi olan partidir. Ne ezilen ne ezen, insanca, hakça bir düzen düsturuyla, çokça üreten, hakça bölüşen bir Türkiye amaçlıyoruz.

Vatandaşın devlete karşı, devletin de vatandaşlarına karşı hak ve sorumlulukları olacaktır. İşte DSP’nin hedeflediği güçlü devlet, mutlu insanların olduğu, bütçesi denk, istihdamı her çalışma yaşını kapsayan tam bağımsız Türkiye’dir.

GELECEK SEÇİMLERDE ÇOK DAHA FAZLA DSP’Lİ BELEDİYELERİN VAR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
2019 yerel seçimlerinde 3’ü ilçe, 4’ü belde olmak üzere toplam 7 belediye başkanlığı kazandık. Gelecek seçimler bizim için çok önemlidir ve çok daha fazla yerde DSP’li belediyelerin var olması adına gayret edeceğiz.

SOL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI YENİDEN HAKİM KILACAĞIZ

Tüm Türkiye’de demokratik sol belediyecilik anlayışını yeniden hakim kılacağız, temiz, dürüst, toplumsal değer yargılarımızı icraatlarımıza da yansıtan uygulamalarımızla halka hizmet etmek istiyoruz. Genel merkezimizde oluşturduğumuz Yerel Yönetim Seçimleri Koordinasyon Kurulumuzca yapılan çalışmalarımızı gerçekleştirmek üzere diyaloglarımızı başlattık.

ASIL HEDEF CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ KAZANMAK

Olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Emperyalist projelere karşı ortak bir paydada buluştuğumuz ve bir arada olduğumuz Cumhur İttifakı yapısıyla ilkesel olarak ittifakın başarısına odaklanmış bir stratejiyle önemli sonuçlar elde edeceğimize inancımız da tamdır. Tüm bunların dışında yerel seçimler sonrası asıl hedef ülke yönetimi, yani Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak olacaktır.”

Daha sora 663 delegeden 313’ü oy kullandı. Önder Aksakal, 306 geçerli oyun tamamını alarak yeniden genel başkan oldu, 7 oy ise geçersiz sayıldı.

HAKAN BULDU PARTİ MECLİS ÜYESİ OLDU

Adana Örgütleri genel başkanlarına tam destek verdi. Adana’dan parti meclis üyesi olan Hakan Buldu tekrar PM’ye seçildi. DSP Parti Meclis Üyesi Hakan Buldu, Aksakal’a başarılar dileyerek PM’ye tekrar seçilmenin kendinisini ve partisini onurlandırdığını belirtti.

BAŞKAN SALTUK ‘DSP BAYRAKLARINI ARTIK BELEDİYELERE ASACAĞIZ’

DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk ise, DSP Adana olarak Genel Başkan Önder Aksakal’ı her zaman desteklediklerini vurgulayarak, “Artık önümüzde bir seçim süreci var. Yerel belediyeler için çalışacağız ve inanıyoruz ki DSP bayraklarını artık belediyelere asacağız” diye konuştu.

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana’nın yeni sesi Kent ve Gündem TV&Gazete açıldı…

Adana’ya yeni bir soluk kazandıran Kent ve Gündem TV&Gazete’nin açılışı gerçekleşti. Deniz Tengip’in imtiyaz sahipliğini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir