Eğitimin paydaşları El ele gönül gönüle

Servis ve öğle yemeği devlet tarafından karşılanan okul; kendi alanında Adana’da ilk ve tek okul olma özelliğini koruyor….Fazilet Kibritoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu dezavantajlı öğrencileri geleceğe hazırlıyor…Sosyal devlet olgusundan hareketle; otizm ve zihinsel yetersizliğe sahip çocuklara  anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veriliyor…

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Fazilet Kibritoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu; zorunlu eğitim çağında olup, özel durumları nedeniyle normal ilköğretim okullarında uygulanan programları takip edemeyecek durumdaki otizm ve zihinsel yetersizliğe sahip çocuklara anaokulu, ilk ve orta okul seviyesinde eğitim veriyor.

Her öğrenci için özel olarak hazırlanan, kendi seviye ve gelişim özelliklerine uygun, bireyselleştirilmiş eğitim proğramları uygulanan okulda; çevreye uyum, öz bakım becerileri, temel iletişim becerileri, günlük yaşam becerileri ve işlevsel akademik becerilere yönelik çalışmalar yürütülüyor.

HER İLÇEDEN ÖĞRENCİ KABUL EDİYOR

Çukurova İlçesi’nin kendi türünde ilk ve tek okulu olan; özel eğitime vermiş olduğu önem ve desteğin yanı sıra sağladığı imkanlarla dezavantajlı öğrencilere el uzatan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Fazilet Kibritoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören öğrenciler nöbetçi öğretmenler eşliğinde servisten alınıp sınıflarına çıkarılıp, ders bitiminde de tekrar öğretmenler gözetiminde servise bindiriliyor. Evden okula- okuldan eve servis ile öğle arası besleme ihtiyaçları için öğle yemeği de sosyal devlet olgusundan hareketle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Tam gün esasına göre 8.30-14.20 saatleri arasında eğitim hizmeti verilen ve Adana’nın her bölgesinden öğrenci kabul eden Fazilet Kibritoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda; yemekhane, fiziksel etkinlik ve spor salonu, görsel sanatlar sınıfı, müzik sınıfı, yaşam odası, veli bekleme salonu, açık hava oyun alanı, uygulama bahçesi ve evcil hayvanlar barınağı bulunuyor.

Hayırsever Fazilet Kibritoğlu’nun vefatı sonrasında eşi Abdullah Kibritoğlu ve çocukları Mahmut Kibritoğlu, İffet Yılmaz ve Azime Turhan tarafından yaptırılan Fazilet Kibritoğlu Uygulama Okulu’nda; 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 42 öğretmen ile öğrencilerin akademik gelişmelerinin yanı sıra bedensel, sosyal ve kültürel gelişimlerini de sağlayacak çalışmalar yapılıyor.

AKIN: TÜM GÜCÜMÜZE ÇALIŞIYORUZ

Fazilet Kibritoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Akın Köksal; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla hareket ettiklerini, öğrencileri Milli Eğitimin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda eğitmek, onlara milli manevi değerlerimizi benimseterek ülkesine, milletine ve ailesine yararlı insanlar olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışmalar yürütmek” olduğunu ifade etti.

Köksal, “Görev almış bulunduğumuz eğitim kurumunun özel eğitim alanında örnek bir kurum haline getirebilmek, bilimde, sanatta, edebiyatta, sporda, kültürel çalışmalarda ve çevreyle bütünleşebilmesinde, bütün bunların yanında mevcut sorunlarını da çözebilmek için öncelikle dinamik, işbirliği içinde çalışabilen, kendine güveni tam ve öngörü yeteneği güçlü bireylerden oluşan bir ekip oluşturmaya özen göstereceğiz” dedi.

“Yarınlarımızı emanet edeceğimiz sevgili yavrularımızın eğitimlerinde, görev yapacağımız eğitim kurumunun bütün paydaşları ile birlikte el ele, gönül gönüle  hiçbir beklenti içerisinde bulunmadan bütün gücümüz ile çalışmalarda bulunacağız” diyen Fazilet Kibritoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Köksal; “Bize emanet edilmiş bulunan bu çilekeş milletin özel ve de güzel çocukları bizde hayat bulacaktır.” cümlesi hepimiz için yol göstericimiz olacaktır” diye konuştu.

Bunları da Okuyabilirsiniz

ÇÜ AOSB Teknik Bilimler MYO’da 3. Kariyer Çalıştayı Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından 3. Kariyer Çalıştayı düzenlendi. Öğrencilerin mezuniyet sonrasında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir