EMNİYET GÜÇLERİ DAHA FAZLA SORUMLUK ALMALI

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Yüreğir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada ;
Sayın basın mensupları kıymetli sağlık çalışanları hepiniz hoş geldiniz.

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi Acil Servisine 30.07.2023 tarihi saat 01.00 civarında 18 yaş altı olduğu sonradan öğrenilen silahlı ateş yaralanması ile gelen bir hasta acil ambulans girişinden hastaneye giriş yapmıştır. Hastane çalışanları derhal müdahale ederek yaralıyı tomografi çekilmek üzere üniteye almışlardır. Yaralı 18 yaşından küçük olduğu için çocuk acil ekibine devredilmiştir.

Yaralıya tomografi çekilmesi esnasında yaralı yakını ve hasımları arasında tartışma çıkmış ve  birbirlerine ateş açarak hastane acil servisini savaş alanına çevirmişlerdir.

Olayın sevindirici tarafı hiç kimsenin yaralanmamış olmasıdır. Ancak orda bulunan hastalar, hasta yakınları, hemşireler, hekimler, sağlık teknisyenleri son derece korkarak kendilerini odalarına kilitlemişlerdir. Bu tip olaylar canımızı çok fazla acıtmaktadır. Tüm sağlık çalışanlarımız fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmışlardır. Yaşadıkları korku anlatmakla tarif edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu olaya karışan kişilerin en ağır cezayı almalarını istiyoruz.

Bu şiddet olayını kazasız belasız atlatılmasında büyük gayret gösteren nöbetçi Sağlık çalışanlarını tebrik ediyor teşekkür ediyorum.

Sendikamızın gayretleri sonucu sağlıkta şiddet katalog suçları arasına alınmış ve bununla ilgili yasa çıkarılmıştır.

Ancak bu düzenlemelerin tek başına yeterli olmayacağını bilmekteyiz. Sağlıkta şiddet sadece cezaları artırılmasıyla önlenebilecek bir durum değildir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi sağlıkta şiddete karşı toplumsal duyarlılığın oluşturulması şarttır.

Atılan adımlar elbette önemli ama bu adımlarla birlikte Sağlık Bakanlığı öncülüğünde toplumsal seferberlik başlatılarak sağlıkta şiddete karşı farkındalık oluşturulması da gerekmektedir.

Kamu ve sivil kurumlardan okullara, aydınlardan medya kurumlarına tüm kesim ve platformlara yönelik toplumsal seferberlik başlatılması, şiddeti önlemeye dönük atılacak adımların başında gelmelidir.

Türkiye genelinde 500 civarında hastanede polis noktası bulunmaktadır.

Yoğun insan trafiğinin hastanede görev yapan tek bir nokta görevlisi polis ile 24 saat kontrol altında tutulmasının mümkün olmadığını biliyoruz. Hastane nokta görevlisi polisler daha çok meydana gelen ve ortaya çıkan müessif olaylar nedeniyle kişilerin intikal ettiği büyük hastanelerde ve acil müdahale birimlerinde gelen adli olayları tespit etmek ve suç soruşturması yürüten birimlere iletmek üzere görev yapmaktadır.

Ancak hastane irtibat görevlisi olarak görev yapan polis, bir olay meydana gelmesi halinde ilk müdahalede bulunarak gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına yetkilidir.
Bunlar bizim açımızdan yeterli değildir. Hastanede bulunan polislerin olaya hemen müdahale etmesi saldırganları etkisiz hale getirmesi gerekirse yardım istemesinin görevleri arasında olmasını talep etmekteyiz.

Yüreğir devlet hastanesi ambulans girişinde güvenlik görevlilerinin bulundurulması ve bu kapıların kapalı tutulması gerekmektedir. Kapıların kapalı tutulmasıyla bu tip olayların biraz olsun önüne geçebileceğini temenni ediyoruz.
İnşallah bu tip olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi

Bunları da Okuyabilirsiniz

KIZILAY, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLE “İYİLİĞİ” BÜYÜTÜYOR

Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir