“FAYDALI OLMAK İSTİYORUM”

Araştırmacı yazar Oğuz Şahin yeni kitabı ‘Yeşil Yeni Düzen’ hakkında As Haber’in sorularını yanıtladı. Şahin yeni kitabında, doğa dostu enerji kaynaklarının dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılmasının formüllerinden ve avantajlarından bahsediyor.

“Ekolojik krizin çaresi yenilenebilir ve sürdürebilir enerji”

“Dünya ve Türkiye’den Ekolojik kent örnekleri ve yeşil ekonomi politikaları mekanizmaları hakkında bolca bilgi barındıran kitabımda, göz ardı edilen veya yeteri kadar ciddiye alınmayan iklim krizine değindim. Güneş, rüzgar ve hidroelektrik’ten faydalanarak yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sağlamak ve doğru bir şekilde kullanmak adına deneyimlerimi sundum. Dünya çapında meydana gelen bu küresel iklim bozulmalarının temel sebebinin küresel ısınma olduğundan, nedeninin ise fosil yakıtın çok kullanımından kaynaklanmasına değindim. Alınması gereken tedbirler, şehirlerde yenilenebilir enerji modelleri olarak neler uygulanabilir, hem şirketler, hem belediyeler hem de sade vatandaşlar olarak elimizden neler gelebilir bunlardan bahsetmeye çalıştım.”

“Mülteci sorununun bir temeli de iklim değişikliğidir”

Küresel ısınmanın bir sonucu olarak düşündüğü mülteci sorununa değinen Şahin “Bu ülkemizde olduğu gibi dünyanın her yerinde var. Bir temel sebebi olarak küresel ısınmayı görüyorum. İnsanlar artık yavaş yavaş elinden geldiği kadar soğuk yerlere göç etmeye çalışıyor, çölleşme tehlikesi göründüğü kadar uzak değil. Avrupa ülkeleri ve İngiltere bu konuyla ilgili çalışmalarına ağırlık vermiş durumdalar. İngiltere yaklaşık 20 yıl Avrupa ise 30 yıl içerisinde tamamen yenilenebilir ve sürdürebilir enerjiye geçme çabasında.” dedi.

Haber- Ozan Uray

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana’nın yeni sesi Kent ve Gündem TV&Gazete açıldı…

Adana’ya yeni bir soluk kazandıran Kent ve Gündem TV&Gazete’nin açılışı gerçekleşti. Deniz Tengip’in imtiyaz sahipliğini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir