Gürer “Depremin etkisi yaşamın dengesini bozdu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,

Göksun ilçe merkezinde hayvancılık yapan İsmail Güngör yıkılan ahırı önünde konuştu.

3 HAYVAN İÇİN 2 TORBA YEM VERDİLER 

3 Hayvanı telef olurken 3 büyükbaş hayvanı yaralı olarak kurtarmayı başardıklarını ve ahırın yıkılması sonucu bunları başka bir ahıra naklettiklerini ifade eden hayvan yetiştiricisi, “3 hayvan için ilçe tarım müdürlüğünden 2 torba yem getirildi. 2 torba yem neye yetecek? Hayvanın biri yerken diğeri aç kalacak. Yeme ihtiyacımız var” dedi.

FIRSATÇILAR  40 BİN  LİRALIK HAYVANA 15 BİN LİRA VERİYOR 

Yem ihtiyacını karşılayabilmek için hayvanlardan birini satmak zorunda kaldığını ifade eden hayvan yetiştiricisi, “Deprem nedeniyle tüccarlarda fırsatçılık yapmaya başladı. 40 bin lira değerindeki hayvanı ancak 12 bin liraya satabildim. Fırsatçılar 50 bin liralık hayvanlara 15 bin lira veriyor” diye konuştu.

YEM VE HAYVAN DESTEĞİ 

Yem desteği ve hayvan desteği verilmesini isteyen yetiştirici, “Bizim geçim kaynağımız hayvancılıktır. Kış mevsiminde bizde para olmaz. Sattığımız süt ile geçimimizi sağlamaya çalışırız. Şimdi ahırım yıkıldı. 6 hayvanımdan 3’e telef oldu. Biz yem ve hayvan desteği istiyoruz. Ahırımızın yapılmasını istiyoruz. Aksi takdirde hayvancılık yapacak durumumuz kalmadı” diyerek, yaşadığı mağduriyeti anlattı.

AFET BÖLGESİNDEKİ HAYVAN VARLIĞI İSTATİSTİKLERİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise 6 Şubat tarihinde Kahmaranmaraş merkezli 2 büyük depremden etkilenen 10 ildeki hayvan varlığının, ülke geneline oranının yüzde 12 büyükbaş hayvan  ve yüzde 16 küçükbaş hayvan olduğuna işaret etti.

Afet nedeniyle özellikle kırsal bölgelerde hayvanların telef olduğunu gözlemlediklerini aktaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı ilçe merkezlerinde de hayvanların telef olduğunu gördüklerini anlattı.

Afet bölgesinde, hayvancılıkla ilgili yaşanan önemli sorunlardan birinin de süt ineklerinin sağılmamasında kaynaklanan hastalıklar olduğuna değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Büyükbaş Hayvanların 12 saatte bir sütünün sağılması gerekiyor. Sütü sağılmayan hayvanlar da stres oluşuyor ve çeşitli hastalıklar meydana geliyor” dedi.

DOĞRUDAN HAYVAN DESTEĞİ 

Hayvanlar için yem desteğinin artırılması ve hayvanları telef olan vatandaşlar için hayvan desteği sağlanması gerektiğini de anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hayvan desteği doğrudan hibe olarak verilip süreç içinde tahsili sağlanabilir” diye konuştu.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Ayhan Barut’tan Meclis’te eziyet yönetmeliğine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, sağlık emekçilerinin iptali için uzun süredir mücadele …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir