CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersinlilerin yıllardır beklediği ama bir türlü yapılmayan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesinin öneminin bu Kurban Bayramı tatilinde de görüldüğünü söyledi. Kış, “On binlerce vatandaşımız Kızkalesi-Mersin arasındaki 1 saatlik yolu 4 saatte zor geldi” dedi. Depremzede vatandaşlar ve yabancı uyruklu misafirlerin gelmesiyle Mersin’in nüfusunun 2 milyon 600 bini bulduğunu belirten Kış, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in vizyon projesi olan metro projesi bu gerçeklere rağmen hâlâ destek alamadı. Hükümetin artık Mersin’e bakması gerekiyor” dedi.
CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gülcan Kış, Mersin kamuoyunun yıllardır beklediği kamu yatırımlarının gerçekleşmesi için yatırım ve projelerin takipçisi olacağını söyledi.
Mersin için en önemli kamu yatırımlarının başında Çukurova Havalimanının geldiğini ifade eden Kış, “Havalimanının temeli 2013 yılında atıldı. En fazla 2 yıl içinde bitirileceği söyleniyordu ancak aradan geçen 10 yılda bir türlü tamamlanamadı. Çok sayıda Ulaştırma Bakanı değişti, hepsi de havalimanı için taahhütlerde bulundu ama açılış gerçekleşmedi” dedi.
Mersin Çeşmeli-Silifke Taşucu Otoban projesinin de Mersin’in yılladır beklediği projelerden biri olduğuna işaret eden Gülcan Kış, “Mersin’den ve hinterlandında bulunan yaklaşık 20 ilden yurttaşlarımız Silifke, Gülnar, Anamur ve Antalya’ya ulaşmak için hala tek seçenek olan D-400 Karayolunu kullanmak zorunda. Bu yol, yaz aylarında onlarca ilin yükünü çekemiyor. Mersin merkezden Kızkalesi’ne gidebilmek için bazen 4 saat yol çilesi çekmek gerekiyor. Çeşmeli-Taşucu otoyol projesini Mersin kamuoyu bekliyor. Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesinin önemi bu Kurban Bayramı tatilinde de görüldü. On binlerce vatandaşımız Kızkalesi-Mersin arasındaki 1 saatlik yolu 4 saatte zor geldi. Mersin bunu hak etmiyor. Hükümetten ve yeni Ulaştırma Bakanından beklentimiz vakit kaybetmeden bu projenin hayata geçirilmesidir” ifadelerini kullandı.
Depremzede vatandaşlar ve yabancı uyruklu misafirlerin gelmesiyle Mersin’in nüfusunun 2 milyon 600 bini bulduğunu belirten Kış, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in vizyon projesi olan metro projesi bu gerçeklere rağmen hâlâ destek alamadı. Mersin Metrosu projesi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi. Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alındı ancak Hazine ve Maliye Bakanlığından dış finansman için onay çıkmadığı için Mersin 2 yıl kaybetti. Mersin Metrosu projesinin, Çukurova Havalimanına da entegre olabilecek bir vizyon projesi olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin’in yaklaşık 400 bin yurttaşa kucak açtığını, bunlardan 200 bininin Mersin’de kaldığını tahmin ettiklerini ifade eden Kış, tüm bunlara rağmen Mersin’in afet bölgesi ilan edilmediğini hatırlattı.
Kış, “İlimizin yapı stokunun depreme dayanıklı olup olmadığının bilimsel olarak incelenmesi, riskli yapı stokunun dönüştürülmesi için hem belediyelerimizin hem yurttaşlarımızın Ankara’nın desteğine ihtiyacı var. Uzmanlar Adana merkezli bir deprem riskini sürekli gündemde tutuyorlar. Kahramanmaraş depremini vuran illerimizde düştüğümüz gecikmeye bir de Mersin’de düşmemek adına tedbirlerin şimdiden alınması gerekiyor” dedi.