KARATAŞ ETNOBA PROJESİNİN FİZİBİLTE RAPORU HAZIRLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonda Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2023 yılı Fizibilite Desteği programı kapsamında desteklenen ve Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği(ATGAB) ile Karataş Belediyesi ve Yenilikçi Atılım Projeleri Derneği paydaşlığında gerçekleştirilen “Karataş Etnoturizm Kırsal Konaklama Merkezi Yatırım ve İşletme Fizibilitesi(KARATAŞ ETNOBA)” isimli proje kapsamında, ihtiyaç duyulan araştırma ve analizler tamamlandı.

ATGAB Birlik Başkanı Necip Topuz, basına verdiği demeçte; Kısa adıyla Karataş Etnoba projemiz, Karataş ilçemizde bulunan Kumluk tabiat parkı sınırları içerisinde belirlenecek uygun bir alana kadim Türk gelenek ve göreneklerin kültürel değerlerini günlük yaşama yansıtacak bileşenleri ile bölgemizde ilk olacak bir etnoturizm merkezinin kurulmasını ve işletilmesini için gerekli olan fizibilite çalışmasını yapılmasını konu almaktadır.

Fizibilite çalışmaları kapsamında; bölgenin ihtiyaç ve sorunlarını dikkate alarak, saha çalışmaları ve somut veriler ışığında ekonomik, teknik, mali, sosyal ve çevresel analizler yapıldı. Bölgesel ve ulusal ölçekteki plan ve programlardaki öncelik, hedef, strateji ve tedbirler dikkate alınarak yatırım ve işletme değerlendirmeleri yapıldı. Tüm bu çalışmalar sonunda özetle şu öngörülere ulaşılmıştır;

  • Söz konusu işletmenin; 16 çift kişilik, 12 tek kişilik toplamda 44 yatak kapasiteli 28 adet modernize edilmiş yörük çadırına, 2500 m2 alana sahip etkinlik alanına, 1 adet okçuluk alanına, 1 adet at barınağına, 5 adet satış çadırına ve dış alan macera aktivite alanına sahip olunması planlanmaktadır.
  • Projenin toplam sabit yatırım tutarı 3 800 000 TL dir.
  • 20 kişilik yeni istihdam ile projenin ilk yılında doğrudan 19 920 000 TL faaliyet geliri ve 5 130 641.675 TL dolaylı gelir olmak üzere il ekonomisine toplam 25 050 641.675 TL katkı sağlaması beklenmektedir.
  • Yatırım geri dönüş süresi çok hızlıdır, 1 yıl 7 ay olarak hesaplanmıştır.

Projenin uygulanabilirliğine ilişkin analiz sonuçları değerlendirildiğinde elde edilen çıktılar ticari ve ekonomik olarak projenin yapılabilir olduğunu göstermektedir.

Fizibilitenin hazırlanması için destek sunan başta Adana Valimiz Yavuz Selim KÖŞGER beyefendiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Çukurova Kalkınma Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim kurulunun değerli üyelerine, faaliyetlerimizi ilgiyle takip eden halkımıza, projenin tüm süreçlerinde emeği olan herkese teşekkürlerimi sunarak Karataş Etnoba projemizin hem Karataşımıza hem Adanamıza hayırlı olmasını yüce Mevla’dan diliyorum.

Son olarak, sektördeki tüm yatırımcıları projeyi değerlendirmeleri yönünde çağrıda buluyorum.” dedi.

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

SEYHAN BELEDİYESİ SPOR OKULLARINDA DURMAK YOK

Seyhan Belediyesi Spor Okulları’nda çalışmalar devam ediyor. Yıl boyu aralıksız devam eden spor okullarında değişik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir