Kartvizitler ticari köprüye dönüşüyor

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED), federasyon bünyesindeki derneklere üye iş insanları arasındaki ticaretin gelişmesi, ikame ürün ve hizmetin yerelden karşılanmasına yönelik iş ve network geliştirme çalıştayı düzenledi.

Adana Sheraton Otel’de düzenlenen Business Network (ticari ağ) çalıştayına Adana ve Mersin iş dünyasının seçkin isimleri katıldı. Alanında düzenlenen bölgenin en büyük çalıştayında artan lojistik maliyetlere karşılık ürün ve hammadde temininin bölge kaynaklarından yapılmasının önemi aktarıldı.

Katılımcı iş dünyası temsilcilerinin etkileşimlerinden önemli sonuçlar çıktığını kaydeden ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, “Potansiyelimizin farkına varıyoruz. Gücümüzü birleştiriyoruz” dedi. Başkan Mantı, çalıştayda gerek maliyet gerekse bölgesel yatırım gücünün ivmelenmesi amaçlı bölge esnafının ve KOBİ’lerin birlikte iş yapabilme kültürü ve alışkanlıklarının artırılmasına yönelik önerilerin titizlikle irdelendiğini vurguladı.

“İŞ YAPMA KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR”

Üyeler arası iş geliştirme ve yerel işletmelerin Network gücünü artırmaya yönelik düzenlenen çalıştayın birlikte iş yapabilme ve iş geliştirme kültürünü bölgenin tamamına yaymayı amaçladığını ifade eden Berman Mantı, sivil toplum kuruluşları olarak topluma değer katmak için karşılıksız çıktıkları bu yolda, sistemik olarak oluşturulan ciddi bir iş network ağının birer parçası olduklarını belirtti. Başkan Berman Mantı, “Bu ağın bir değerler bütününe dönüştürülmesi, gönülden yapılan ticaretin ÇUKUROVA SİFED’in geneline yayılması, işimize yönelik uzattığımız kartvizitlerin artık bir ticari köprüye dönüşme vakti geldi” dedi.

İŞLETME SAYILARINA VE CİROLARA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Ocak 2024 verilerine göre Türkiye’de 2 milyon 150 bin 681 işletme bulunduğuna dikkat çeken Başkan Berman Mantı, “Mevcut işyerlerinin yüzde 87,5’i mikro işletmelerden oluşmaktadır. Yani bu işyerlerinde 1 ile 9 kişi çalışmakta ve ciro 10 milyon TL’yi aşmamaktadır. Ayrıca ülkemizde istihdam edilenlerin yüzde 57,6’sı ise hizmet sektöründe yer almaktadır. Bu veriler ışığında tabana yayılmış bir büyüme modelinin aslında gelir dağılımına da işletmeler üzerinden katkı koyacağı aşikardır. Çukurova’da ikame ürün, işletme ve hizmetlere yerelden ulaşmak, işletme çalışma entegrasyonlarının sağlanması açısından kümülatif, akıl, tecrübe, bilgi ve becerilerimizle bir network ağı tasarladık. İşletmelerimize ve bölgemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bunları da Okuyabilirsiniz

DEMİRÇALI’DAN AKÜLÜ SANDALYE DESTEĞİ

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını bildiren Keziban Sarıdoğan’ın talebini yerine getirdi. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir