‘OLMAZSA OLMAZIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR’

DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) tarafından projelendirilen “MAHALLE MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM” Üçüncüsü Savaş Yıldırım A.Ş. 01 Oto Avm’ nin sponsorluğunda Yenibey Mahallesiyle devam etti.

DAİMFED Başkan Yardımcısı Hilmi Tümer, Adana Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Özlem Karaoğlan, Seyhan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Serfıraz Ekmen, DAİMFED Kentsel Dönüşüm Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin, DAİMFED Mali ve İdari İşler Başkanı Nurullah Hamidi, DAİMFED ARGE Başkanı Barış Yıldırım ve Yenibey Mahalle Muhtarı İsmail Tilhe’ nin katılım sağladığı; ‘Mahalle Mahalle Kentsel Dönüşüm’ projesinin üçüncüsü Yenibey Mahallesinde yapıldı.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM SOSYALLEŞMEYİDE BAŞARIR’

DAİMFED Başkan Yardımcısı Hilmi Tümer; “Kentsel dönüşümün amacı, bu yapıların yıkılıp yeniden inşa edilmesi ve hem can hem de mal kaybının önlenmesini sağlamak. Hasarlı binaların yıkılmasının ardından inşa edilen sağlıklı binalar sayesinde doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunmasının yanında insanlarımızın asayiş olarakta daha refah dolu bir yaşamın önünü açmaktır. Bunların oluşmasıyla sosyalleşmeyi de sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

‘OLMAZSA OLMAZIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR’

Yenibey Mahalle Muhtarı İsmail Tilhe; “Mahalle olarak Sosyal Donatılara kavuşmak daha iyi imkanlara kavuşmak için olmazsa olmazımız Kentsel Dönüşümdür. Kentsel Dönüşüm için bu hareketin başarılı olmasını diliyorum. Kentsel Dönüşümle birlikte mahalle halkımızın daha yaşanabilir sağlık bir yapıya kavuşacağımıza inanıyoruz. Kentsel Dönüşümle birlikte mahallemizin istenilen sağlıklı ve iyi güzel bir hale geleceğini düşünüyoruz” dedi.

‘ÖNCELİKLE İMAR PLANLARININ YENİLENMESİYLE BAŞLAMAK GEREKLİ’

Seyhan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Serfıraz Ekmen; “Kentsel Dönüşüm olarak bu gelişmelerle birlikte yapılabilme ihtimali üç başlıkta ancak olabilir. Birincisi Devlet olarak TOKİ kanalıyla yapılabilir. İkincisi bağlı olduğu Belediye ve büyükşehir iş birliğiyle onların imkanlarıyla yapılabilir. Üçüncü olarakta yatırımcı yani Müteahhitlerin el atmasıyla kentsel dönüşüm sağlanabilir. Burada hedefe varılabilmesi için yeni imar planlamasının olması gereklidir” şeklinde ifade etti.

‘BELEDİYELER YENİ PLANLAMADA SOSYAL DONATILARI KOYMAK ZORUNDA’

Adana Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Özlem Karaoğlan; “Buradaki çıkmazı aşmak için önce planlama gerekiyor. Buda ortak yolda buluşmakla gerçekleşebilir. Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Mahalle hak sahipleri ve Müteahhitler bir araya gelmelidir. Öncelikle plansız kalan bu bölgelerin plan proje çalışmalarının yeniden yapılması gerekiyor. Bu yapılırken çevrenin yoğunluk ölçüsüne bakmak gerekiyor ki sağlıklı bir yapı projesi üretilebilsin. Bunlar olduğunda sosyal donatılarda haliyle olacaktır” dedi.

‘DAİMFED OLARAK ÖNCELİĞİMİZ BİLGİLENDİREREK YOL ALMAK’

DAİMFED Kentsel Dönüşüm Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin; “Bizler Müteahhitler olarak konunun ehemmiyetinin farkındayız. Vatandaşlarımıza sektör olarak her türlü desteğe ve yardıma hazırız. Burada DAİMFED olarak önceliğimiz konu hakkında olması gereken şeyleri bilgilendirmektir. Kentsel Dönüşüm noktasında aklınıza gelecek her sorunun cevabı için yol gösterici olmaya çalışacağız. Bunun için her zaman bize baş vurabilirsiniz” dedi.

‘VATANDAŞ DEVLET BELEDİYE MÜTEAHHİT’ İN BİRLİKTE KARAR ALMASI GEREKİYOR’

DAİMFED Mali ve İdari İşler Başkanı Nurullah Hamidi; “Kentsel Dönüşümün önceliği Vatandaş, Devlet, Belediye ve Müteahhidin bir araya gelerek orta yolun bulunmasıyla çözüme kavuşabilir. Vatandaşın 100 m2 olan 4 katlı yerine Müteahhit aynı katı imkânsız veremez. Bu durumda araya Devlet ve Vatandaş makul tekliflerle girmeli ki sonuca ulaşılabilsin. Kanunlarda da yeni bir yüzdelik oranının olması gerekiyor. Bölgenin yüzde 20’si yeni imar yüzde 70-80’i ise Kentsel Dönüşüm şartlarında olmak zorundadır. Sonuç olarak Vatandaşla Müteahhidin arasındaki kişi Devlet olmalıdır. Ancak bu şekilde konunun altından kalkılabilir’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘ÖNCELİK GÜVENLİK, SOSYAL ÇEVRE VE KÜLTÜREL BAKIŞ AÇIMIZ OLMALI’

DAİMFED ARGE Başkanı Barış Yıldırım; “Burada ilerlememiz için önceliğimiz Güvenlik ondan sonra sosyal çevre ve kültürel olarak bakış açımızı yönlendirmek gerekiyor. Bütünlüğe böyle yön verirsek daha faydalı rahat hedefe ulaşmış oluruz. Kentsel Dönüşüm diyoruz ama burada ya da buralarda yapılanlara Yerinde Dönüşüm olarak bakmak gerekiyor. Çünkü dünyada yapılan bu şekildedir” dedi.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Yumurtalık Belediyesi, muhtarlarla diyaloğu elden bırakmıyor

Yumurtalık Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte istişare halinde ilçedeki tüm sorunları birer birer çözmeye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir