Polonyalı anneler Adana şalvarı giydi, Adana türküsü söyledi

Gençlerin kişisel, akademik ve profesyonel gelişimlerine destek olmak hedefiyle yürütülen AFS Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programları yetişkin gönüllülere de benzersiz bir deneyimle kültürlerarası anlayışlarını geliştirme fırsatı sunuyor.

Öğrencilerin farklı ülkelerde yaşayıp eğitim yoluyla kültürel değişim deneyimlerini kazanmalarını sağlayan bu program gençlere eğitim almanın yanı sıra EVA – ADAM Programı ile AFS’li gençlerin anne ve babalarını da bu deneyime dahil ediyor.

Bu kapsamda bu yıl farklı ülkeler arasında yapılan değişimlerden Türkiye-Polonya değişiminde ev sahipliğini Adana’nın yetişkin gönüllüleri üstlendi.

Türk Kültür Vakfı’nın yürüttüğü değişim programları ile öğrenci göndermiş veya konuk etmiş olan öğrencilerin annelerinden oluşan yetişkin gönüllüler Adana’da çeşitli ziyaretler ve etkinlikler gerçekleştirdi. Anneler, ayrıca Kapadokya’yı da gezdi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANIDILAR

Adana’nın Aladağ ilçesindeki muhteşem doğa eşliğinde derin bir nefes alan, Adana şalvarı giyen ve Adana türküsü söyleyen Polonyalı anneler, ayrıca Adana Müzesi, Küçüksaat Meydanı, Ulu Camii, Çukurova Üniversitesi ve Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne de ziyarette bulundu. Gönüllüler, Adana Atatürk Parkı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 86. Ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine de katıldı ve Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret edip Adana ve belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi alan gönüllüler evlere konuk olurken, Türkiye’yi, Adana’yı ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

Gönüllülerin birlikte yapacakları aktivitelerle farklı kültürlerin kaynaşmasına olanak sağlayan programın sonraki etabında ise program üyeleri karşı ülke ziyaretine bulunacak.

Bunları da Okuyabilirsiniz

SEYHAN BELEDİYESİ SPOR OKULLARINDA DURMAK YOK

Seyhan Belediyesi Spor Okulları’nda çalışmalar devam ediyor. Yıl boyu aralıksız devam eden spor okullarında değişik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir