Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Bahçe Bitkileri Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Salih Kafkas ve Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas tarafından kurulan laboratuvarları ziyaret ederek, süren projeler hakkında bilgi aldı.
Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
Ziyarette Prof. Dr. Kafkas çilek, ahududu, maviyemiş ve antepfıstığı konularında yürütülen TAGEM- Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi “Antepfıstığında Melezleme Islahı İle in vitro Çoğaltmaya Uygun ve Toprak Kökenli Hastalıklara Dayanıklı Yeni Anaçların Geliştirilmesi”, Tübitak 1004 projesi “Farklı ıslah stratejileri ile su stresi ve Botrytiscinerea’ya toleransı yüksek yeni çilek çeşitlerinin geliştirilmesi”, Tübitak 1001 Projesi “Melezleme Islahı Yöntemiyle Su Stresine Toleranslı Yeni Çilek Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Su Stresi ile İlişkili Aday Genlerin Belirlenmesi” ve Horizon 2020 Avrupa Birliği Projesi “Pre-Breeding Strategies For Obtaining New Resilient And Added Value Berries” ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Ziraat Fakültemiz Dekanı ve Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Kafkas’ın kurduğu moleküler genetik ve biyoinformatik laboratuvarlarını da ziyaret eden Prof. Dr. Tuncel, yürüyen Avrupa Birliği Horizon 2020, Tübitak 1001 ve TAGEM Tarım Bakanlığı tarafından desteklenen “Antepfıstığında Marköre Dayalı Seleksiyon İle Yeni Çeşitlerin Melezlenmesi” ve “Yeni Nesil Tekrar Sekanslaması ile Ülkemizde Yaygın Olarak Yetişen Yabani Pistacia Türlerinde Cinsiyet ile Bağlantılı DNA Markörlerin Geliştirilmesi ve Cinsiyet Kromozom Mekanizmasının Ortaya Çıkarılması” projeleri konusunda bilgi aldı.