“Sağlık alanında kadınlara mobing önlenmelidir”

CHP Niğde Milleyvekili Ömer Fethi Gürer Sağlık alanında kadınlara uygulanan  mobing   sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi ile yansıtırken TBMM’de yaptığı konuşma da Kamu eczacılarının sorunlarını dile getirdi.Sağlık Bakanı Koca Mobing konusunda verdiği yanıtta “Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları, ‘Mobbing, mobbingin belirleyicileri, nedenleri, türleri ve mobbing ile mücadele faktörleri’ konularında sağlık çalışanlarına eğitimler düzenlemekte, sorun yaşayanlara yardım yapılmakta ve bu sorunu yaşatanlara ise ağır cezai müeyyideler uygulanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Gürer TBMM’de söz alarak Kamu eczacılarının sorunlarını da gündeme taşıdı. Gürer yaptığı konuşmada şöyle dedi “Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği kamu eczacıları için haksızlığa neden olmuştur. Yayımlanan Yönetmelik kamuda çalışan eczacıları maddi olarak kayba uğratmıştır. Kamu eczacılarının, stratejik personel olan kamu personellerinin ek ödeme havuzunda yine stratejik personel olan meslek gruplarıyla birlikte yer alması gerekirken yardımcı sağlık personel havuzuna dâhil edilmesi; mesai içi tavan ek ödeme tutarına esas katsayıların düzenlenmesinde diğer sağlık personellerinin katsayı artış oranı yüzde 50 iken kamu eczacıları için bu artış oranının yüzde 22 düzeyinde kalması sıkıntıları artırmıştır. Gerek ek ödeme havuzu gerekse de tavan ödeme katsayısı kamu eczacılarını olumsuz etkilemiştir. Donanımlı, eğitim ve sağlığın vazgeçilmez paydaşı olan kamu eczacılarına yaşatılan bu hak mağduriyeti giderilmelidir.” Diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER SAĞLIKTA MOBİNGİ Bakan’a SORDU

Gürer, sağlık çalışanı kadınların uğradığı mobbingi Meclis gündemine taşıdı, Gürer’in konuyla ilgili önergesine Bakan Koca yanıt verdi

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği önergeyle, mobbinge maruz kalan kadınların yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı. 

 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına mobbingle ilgili eğitim seminerleri verildiğini, sorunu yaşatanlara da ağır cezai müeyyideler uygulandığını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikle sağlık ve sosyal hizmet alanlarında kadınların maruz kaldığı mobbing ve psikolojik şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazılı soru önergesi verdi.

Gürer, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Mobbinge maruz kalan ve psikolojik şiddet gören kadın çalışanların sorunlarının çözümüne yönelik Bakanlığınızca bir inceleme başlatılmış mıdır? 2021 yılında mobbing ve şiddet ile ilgili amirlerine dilekçe ile başvuran var mıdır; bu nedenle ceza alan yönetici var mıdır?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları, ‘Mobbing, mobbingin belirleyicileri, nedenleri, türleri ve mobbing ile mücadele faktörleri’ konularında sağlık çalışanlarına eğitimler düzenlemekte, sorun yaşayanlara yardım yapılmakta ve bu sorunu yaşatanlara ise ağır cezai müeyyideler uygulanmaktadır” açıklamasında bulundu.

ARAŞTIRMAYA KATILAN 617 KADINDAN 502’Sİ 

PİSOKOLOJİK ŞİDDETE MARUZ KALMIŞ

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise sağlık ve sosyal alanında kadına yönelik şiddet araştırmasında katılımcı 617 kadından 502’sinin iş yerinde psikolojik şiddete maruz kaldığı yönünde beyanda bulunduğunu belirttiklerine dikkat çekti.

YENİ DÜZENLEME ŞART

Kadınların mobibgine uğramalarının önlenmesi için bu konuda yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, yapılan araştırmalara  göre, kadınların yüzde 80’inin kurumlarında  mobbinge uğradığını ifade etmelerinin önemli olduğunu ve bu bağlamda çok yönlü düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti.Sağlıkta şiddet kadar sağlık çalışanların mobinge uğramalarının da önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Bunları da Okuyabilirsiniz

“Karataş-KKTC feribot seferleri hayata geçirilmelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2006 yılında Bakanlar Kurulu’nca ‘Kültür ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir