Sarıçam Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Budama Kursu tamamlandı. Kurs sonunda sertifika almayı hak kazanan 239 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu.
Sarıçam Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Budama Kursu tamamlandı. Sarıçam Belediyesi, Sarıçam Halk Eğitim Merkezi ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü iş birliğinde açılan kursa toplam 239 kursiyer katıldı. Doğru budama ve aşılama tekniklerinin, teorik ve uygulamalı olarak öğretildiği kursa Sarıçam ilçesi başta olmak üzere civar ilçelerden de yoğun katılım oldu.
Kurs sonunda sertifika almaya hak kazananlar için Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alparslan Akıllı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Küden, Prf. Dr. Bilge Yılmaz, Doç. Dr. Burhanettin İmrak ve Dr. Songül Çömleçioğlu katıldı.
Törende konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği kursiyerlere, bölge iklimine göre, meyve tür ve çeşitlerine uygun budama ve aşılama yöntemlerinin öğretildiğini belirtti.
“ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN ATILACAK ADIMLARDAN BİRİ DE BİLİNÇLİ ÜRETİM”
Geleneksel yöntemlerle yapılan budama ve aşılama yöntemlerinde çoğu kimsenin doğru bildiği yanlışlar olduğuna vurgu yapan Başkan Uludağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Sarıçam Belediyesi olarak 5’incisini düzenlediğimiz Budama Kursumuz, bu senede yine vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördü. 239 kursiyerimiz kursumuzdan sertifika almayı hak kazandılar. Kurs süresince doğru budama ve doğru aşılama yöntemleri noktasında hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitimler verildi. İlçemiz için önem arz ettiğini düşündüğümüz kursumuza desteklerinden dolayı, başta Sarıçam Halk Eğitim Merkezimize ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne şükranlarımı sunuyorum. Hem bizler hem kursiyerlerimiz için çok verimli bir kurs oldu. Bu kurs sayesinde çoğumuzun geleneksel yöntemlerle yaptığımız budama ve aşılama noktalarında doğru bildiğimiz yanlışlar olduğunu gördük. Bu noktada ürün kalitesinin artırılarak verim yüksekliğinin sağlanması için bilinçli hareket etmenin ne derece avantaj sağladığını kursumuz sayesinde öğrenmiş olduk. Çünkü bölgemizde sürdürülebilir tarımı, tarımsal verimliliği ve üretimde rekabet edilebilirliği artırabilmek için atılacak önemli adımlardan biri de tarımın temelini oluşturacak olan meyve bahçeleridir. Dünya tarımında hızlı bir şekilde büyüyen meyvecilik sektörünün ülkemizde ve özellikle de ilimizde gelişmesi kaçınılmaz boyutlara ulaşmıştır. Değişik meyve türlerinden meyve bahçeleri kurulmuş olup, bu bahçelerde uygulanacak budama ve aşılama sistemiyle ülke ve ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağından hiç endişem yoktur. Dolayısı ile ilçemizden başlamak üzere bölgemiz genelinde tarımın desteklenmesi ve üretimin artırılması noktasında atılacak öncelikli adımlardan birinin bilinçli üretim olması gerektiği kanaatindeyim. Açtığımız kurslarımızın da bu alanda büyük bir açığı kapattığına inanıyorum. Bu noktada bizlerde kursumuza katılan kursiyerlerimize Sarıçam Belediyesi olarak, sertifikalarının yanında içerisinde budama makası, budama bıçkısı, aşı bandı ve aşı bıçağından oluşan setimizi hediye ediyoruz. Bu vesile ile kursumuza başta Sarıçam ilçemiz olma üzere civar ilçelerimizden de katılım gösteren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından sertifika almayı hak kazanan kursiyerlerin sertifikaları verildi.