Spinal Musküler Atrofi olarak adlandırılan ve kısa adı SMA olan, kas kaybı ve zayıflığa yol açan tehlikeli hastalıkla mücadele eden 7 aylık Zümra Göğebakan, yardım eli bekliyor.
Harita mühendisi baba Tayfur Göğebakan ve inşaat mühendisi olan anne Gülşah Göğebakan; her geçen gün biraz daha tehlikeli sürece girdiklerini, Zümra’nın bir an önce tedavi olması gerektiğini ifade ettiler.
Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Aslan ve Hukuk Müdürü Gülşah Meziyet Görür ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelen Göğebakan Ailesi; SMA hastalarının tedavisinin zor bir süreç içerdiğini, zamanla yarıştıklarını dile getirdi.
Kahramanmaraş merkezli 11 İl’de meydana gelen deprem felaketine Malatya’da yakalandıklarını, ev ve işyerinin yıkıldığını ifade eden Göğebakan Ailesi, SMA hastalarının tedavisinin sadece Almanya ve Dubai’de yapılabildiğini dile getirdiler.
Baba Tayfur Göğebakan, “Biz depremde evini, işini daha acısı yaşadığı şehri kaybetmiş bir aileyiz. Kızım Zümra depremden bir ay sonra dünyaya geldi. Bize tekrardan yaşama sevinci oldu. Ancak anne baba olma sevincimiz iki hafta sürdü maalesef. Kızımızın SMA 1 tip hastası olduğunu öğrendik. Kızımızın tedavisi yurt dışında olan ve çok pahalı olan bir ilaç ve bizim tek başımıza karşılayamayacağımız bir miktar. Bir tedavisi varken evladını kaybetme acısıyla yaşamak çok zor. Lütfen kendinizi bizim yerimize koyun ve kızımızı görmezden gelmeyin” dedi.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yönlendirmesiyle birlikte harekete geçen Yardımcısı Mustafa Hakan Aslan; yaklaşık 50 milyon lirayı bulan tedavi masraflarını karşılamak amacıyla; Malatya Valiliği’nin de izniyle yardım kampanyası başlattıklarını ve hesap açtırdıklarını söyledi. Aslan; MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı ve Yönetim Kurulu üyelerinin girişimleriyle gerek Büyükşehir Belediyesi gerek Sarıçam ve diğer ilçe belediyelerinin yanı sıra Adana Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan ve Yönetiminin kendilerine destek sözü verdiklerini belirtti.
Sarıçam Belediyesi Hukuk Müdürü Gülşah Meziyet Görür de; 7 aylık Zümra’nın tedavisinde kritik sürece girdiklerini, zamanla yarıştıklarını belirterek; kampanyada geldikleri süreç hakkında da Başkan Cafer Esendemir’e bilgi verdi.
Başkan Cafer Esendemir de konuşmasında; son yıllarda sıkça gündeme gelen SMA hastalarıyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun özellikle yurt dışından getirilen ilaçlar konusunda yardımcı olduğunu ancak tedavinin dünya genelinde iki ülkede olmasının önemli bir maddi külfet yarattığını söyledi.
Esendemir; toplumsal duyarlılık oluşturup, Türk halkının dayanışma ve yardımsever özellikleriyle bir noktaya kadar gidebildiğini, kurum ve kuruluşların desteğinin çok daha önem kazandığını söyledi.
Esendemir; SMA hastalarının tedavi sürecinin zamanla yarışması nedeniyle, ölümcül süreçlere girmeden, en kısa sürede yardım eli uzatılması için her kesimin seferber olmasını istedi.
Göğebakan Ailesinin Malatya Darendeli olduğunu söyleyen Başkan Esendemir; Adana’da bulunan Darendeli işadamlarına seslenerek, SMA hastası Zümra’nın tedavi masrafları için gereken katkıda bulunacaklarına inandığını ifade etti.