Tarımda Girişimcilik Seminerleri Çukurova Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER projesi kapsamında Tarımda Girişimcilik Seminerleri Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Tarımda yenilikçi fikirlerin ve sürdürülebilir çözümlerin önemine vurgu yapmak üzere Çukurova Üniversitesi Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi’nde tarıma yönelik bir dizi seminer verildi.

İlk seminer Multispektral Analizlerle ve Zirai Dronelar ile Hassas Tarım Uygulamaları konusunda gerçekleşirken daha sonra ‘Tarımda Girişimci Kadınlar’ Semineri/2024 ile tarımda kadın girişimciliği, kadınların tarımdaki rolü ve karşılaştıkları engeller ve bulunan çözüm yolları anlatıldı. Kooperatifin tanımı, oluşumu, ülkemizde ve dünyada kooperatif oluşumlarına yer verilen seminere 40 kadın girişimci katıldı.

Bir başka seminerin konusu ise ‘Tarımda Sürdürülebilir Gelecek’ Semineri/2024 oldu. 24 kişinin katıldığı bu seminerde ise sürdürülebilirlik ve tarım ile ilgili yapılmış çalışmalar ve yapılabilecek uygulamalar katılımcılara anlatıldı.

Sürdürülebilir Doğal Ürünler ve Girişimcilik Semineri de 33 katılımcı ise gerçekleştirildi. Tarımsal üretimde yenilikçi fikirlerin ve sürdürülebilir çözümlerin önemine vurgu yapılan seminerde aynı zamanda girişimciliğin de önemi vurgulandı.

Hayvancılıkta Yapay Zekâ ve Girişimcilik konulu seminer büyük ilgi gördü. 84 katılımcının yer aldığı seminerde, yapay zekânın temel prensipleri ve işleyişi,  ne olduğu ve nasıl çalıştığı konusunda kapsamlı sunum yapıldı. Ayrıca, yapay zekânın geniş kapsamı üzerinde durularak çeşitli uygulama alanları incelendi. Katılımcılara, tarım sektöründe girişimciliğin nasıl teşvik edilebileceği, yeni iş fırsatlarının nasıl keşfedilebileceği ve girişimcilerin karşılaşabileceği zorluklarla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda bilgi verildi.

Seminerlerin Ardından Kapanış Paneli Düzenlendi

Seminerlerin ardından Çukurova Üniversitesi Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi’nin tanıtımının da yapıldığı bir gala gerçekleştirildi. Kapanış panelinde Proje Koordinatörü Dr. Baran Yaşar “Kapsayıcı Tarım” vizyonlarını ve hedeflerini paylaştı. Yeni iş birliklerinin değerlendirildiği toplantıda merkezin sunduğu olanaklar ve gelecek projeler hakkında bilgilendirici sunumlarla birlikte çiftçiler, akademisyenler ve endüstri temsilcileri bir araya geldi.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Başkan Köz: ‘Aile en yüce değerdir’

İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Av. Umut Köz, Genel Merkez ziyaretini eşi ve küçük kızı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir