CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan taşeron işçilerin kadro taleplerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği sorularda yeniden Meclis gündemine taşıdı.
Gürer’in konuyla ilgili sorusuna yazılı yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Demiryolları ve PTT’deki taşeron personelin asli kadroya alınmasına yönelik bir çalışma yürütülmediğini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Demiryolları ve PTT’de çalışan taşeron işçilerin durumunu, yeniden Meclis gündemine getirdi.
Gürer, bu kurumlarda taşeron çalışan işçilerin mağdur olduğuna değinerek, bu işçilere asli kadro verilip verilmeyeceğinin açıklanmasını istedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları, Demiryolları ve PTT çalışan işçilere kadro için umut vermedi. Bakan, “TCDD bünyesinde taşeron personelin kadroya geçirilmesine ilişkin bir çalışma yürütülmemektedir. PTT, taşeron firma personelinin daimi işçi statüsüne geçirilmesi hakkındaki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127. maddesi kapsamındaki kurumlar arasında sayılmamıştır şeklinde ifade kullandı.
MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRIN
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Karayollarında 14 bini aşkın, PTT’de 17 bini aşkın Demiryollarına bağlı kurumlarda 6.300 taşeron işçi çalıştığını belirterek, bunların kadroya alınması gerektiğini söyledi.
TAŞERON ÇALIŞAN KADRO BEKLİYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İçinde bulunduğumuz çağda taşeron modern köleliktir. Kamuda Taşeron çalışan çalıştığı kadroya alınmalıdır. Ucuz işçilik, güvencesiz çalışma bitmelidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronda çalışanların tamamına kadroları verilmelidir, Asıl işi yapan asıl kadro ve yaptıkları asıl işe uygun ücret almaları sağlanmalıdır.” Dedi.
BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Belediye taşeron işçilere de belediye kadro sözü verildiği halde belediye şirketlerine alınarak sözün tutulmadığına dikkat çekti. Gürer, belediyeler de çalışan 500 bine yakın şirket işçisi belediye kadrosuna geçmesi gerektiğini belirterek yardımcı zabıta ve itfaiyeci adı ile esas işi yapmalarına rağmen kadro hakları verilmeyen çalışanlarında olduğunu ifade etti. 657 tabi kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıkları halde mağdur olanlar da kadroları bir an önce verilmelidir” dedi. Sağlıkta, eğitimde, bankada, sosyal tesislerde, yemekhanede, güvenlikte, çağrı merkezlerinde, kiralık araç şoförleri, hastane çalışanları ve de kamu kurum kuruluşlarında binlerce işçi Bakanlardan umutla kadro beklentisi içinde olduklarını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Seçim öncesi Bakanların verdiği kadro sözleri seçim sonrası Bakanlar tarafından duyulmamış, unutulmuş görülüyor. Mağdurların sesi olmaya ve kadroları verilinceye kadar sorunları gündeme taşımaya devam edeceğiz. Kadro emekçiler için haktır ve verilmelidir” dedi.