“Toplumun her alanında olmaya dair yepyeni bir hat çiziyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, kentte bir otelde basın mensuplarına tanışmak ve kaynaşmak adına kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Kahvaltı sonrası konuşma yapan Başkan Dr. Tanburoğlu, düzenlenen basın toplantısının amacını anlatarak şu ifadelere yer verdi:

DEĞİŞİM SÜRECİ HAYATA GEÇTİ

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde diğer hiçbir siyasi partiye nasip olmayacak bir şekilde mevcut genel başkanın yarıştığı bir kurultayda genel başkan değişikliği yaptık. Adana genelinde ise ben 7 Ekim’de il başkanlığı görevini devir aldım. Sayın Özgür Özel, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan görevini devir aldı. Birçok ilimizde bir yenilenme, bir değişim süreci hayata geçti.

İLİŞKİLERİMİZİN DAHA İYİ YERLERE TAŞINABİLMESİ İÇİN BİR ARADAYIZ

Bütün bu süreçlerin ardından kurultay sürecinin de değerlendirilmesi ve önümüzde hızlı bir şekilde yerel seçim gündemi var bununla ilgili de değerlendirmeler yapmak üzere, il başkanlığımızın basın çalışmalarının hangi eksende yürüyeceğini, hangi arkadaşlarımız adına yürüteceğimizi, sizlerle olan ilişkilerimizin çok daha iyi yerlere taşınabilmesi için bir aradayız.

YEREL BASINI DESTEKLİYORUZ

Yerelde basın emekçilerinin zorluklarını bildiğimiz için, iktidarın yerel basının ayakta kalmaması adına reklam politikalarından ilan politikalarına kadar önünüzü ne kadar çok kapattığını biliyoruz. Yerel iktidar olarak Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin de bu konuda neler yapabileceğini tartışmak üzere sizleri davet ettik. “

Öncelikle CHP Adana il başkanlığı olarak kurultay sürecini değerlendiren Başkan Dr. Tanburoğlu, şunları söyledi:

GENEL BAŞKANIMIZIN İRADESİNE DESTEK OLACAĞIZ

“Kurultaydan sonra ilk toplantıda söz alıp, Adana olarak şunu söyledik; ‘Cumartesi günü seçim bitmiştir, Pazar günü itibarıyla Sayın Genel Başkanımızın talimatları, yönlendirmesi, çizmiş olduğu siyasal hak doğrultusunda 81 il başkanı olarak çalışacağımıza ve parti meclisi, MYK’nın oluşmasında Sayın Genel Başkanımızın iradesi ne olacaksa ona destek vereceğimizi’  konuştuk.

YEPYENİ BİR HAT ÇİZİYORUZ

Bundan sonrada Sayın Genel Başkanımızın ifadeleriyle konuşmak isterim; ‘Sokakta, meydanda bütün ötekileştirilmiş, bütün dışlanmış, toplumsal olarak geride bırakılmış herkesin yanında olacağımızı, emeklilerden, işsizlere, uyuşturucuya düşmüş ailelerin yanında olmaktan sokakta aç gezen ve gündelik bir somun ekmek bulmaya çalışan insanlarımızın olmaya, Yargıtay darbe yaptığında Anayasa Mahkemesinin yanında olmaya, bir erkek bir kadına şiddet uyguladığında kadının yanında olmaya velhasıl sosyal demokrat politikalarla beraber toplumun her alanında olmaya dair yepyeni bir hat çiziyoruz.”

ZEYDAN KARALAR BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI KOYACAK

Yerel seçimlerde izleyecekleri yolları da anlatan CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 2024 Yerel Seçimlerde tekrar başkanlığa adaylığını koyacağını da belirtti.

ŞEFFAF YÖNETİMDEN YANAYIZ

Her zaman şeffaf bir yönetim şekli anlayışı içinde olduğunu vurgulayan Dr. Tanburoğlu, bundan sonra sık sık yerel basınla bir araya geleceklerini, yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatacaklarını ifade etti. Toplumun tüm kesimini kucaklayan bir siyasi yol izlediklerini vurgulayan Dr. Tanburoğlu, yerel seçimlerde özellikle Yüreğir ilçe belediyesini almak için daha fazla ağırlık vereceklerini de belirtti.

CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının ardından ise tüm basın mensuplarıyla fotoğraf çekimi yapıldı.

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

MHP Seyhan’da hedef 100 bin

Milliyetçi Hareket Partisi Seyhan İlçe Başkanlığı, Hakan Yıldırım başkanlığındaki ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi Kısa …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir