Türkiye’nin Kırmızı Et Sektör Raporunu Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Hazırladı

Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı 8 üniversiteden 28 akademisyenin katıldığı IPARD (Kırsal Kalkınma Programı) III Projesi Sektör Analiz Raporları Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Avrupa Birliği’nin “TA/2020/SER0002- Technical Assistance for Sectoral Analysis for Preparation of IPARD III Programme” projesi kapsamında hazırlanan sektör analiz raporlarında kırmızı et sektör raporunu Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri hazırladı.

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olarak AB müktesebatını, bütçeyi ve programları uygulamaktan ve idari denetimden sorumlu kurum olarak işlev gören Avrupa Komisyonu katılım öncesi mali yardım aracı IPA’nın Kırsal Kalkınma bileşeni kapsamında hazırlanan IPARD III Programı Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı.

Aday ülkelerin tarım ve gıda sektöründe rekabet edebilirlik, doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi, iklim değişikliğine karşı alınacak önlemler ve kırsal alanların gelişimine yönelik amaçlara hizmet eden IPARD III Programı, aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatına uyuma da katkı sağlıyor.

IPARD Programının Yönetim Otoritesi görevini üstlenen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve önümüzdeki 7 (+3) yıl boyunca yürürlükte olacak olan IPARD III Programı Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildi.

Kırmızı Et Sektör Raporunu Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Hazırladı

Türkiye genelinde Çukurova, Ege, Gaziosmanpaşa, Akdeniz, Fırat, Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitelerinde görev yapan 28 öğretim elemanından oluşan projede Kırmızı Et Sektörü Analizi Çalışma Grubu liderliğini Çukurova Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Nazan Koluman, kıdemli araştırmacı olarak Prof. Dr. Serap Göncü ve yardımcı araştırmacı olarak Dr. Özgül Anitaş olmak üzere 3 öğretim elemanı yer aldı.

Prof. Dr. Tuncel: “Türk Tarımının Gelişimine Katkı Koymaya Devam Edeceğiz”

Aralarında Çukurova Üniversitesinin de bulunduğu farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin yöneticiliğinde hazırlanan sektör analiz raporlarının Avrupa Komisyonu tarafından onaylanarak kabul edilmesinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan 430 Milyon Avroluk fon 2021-2027 yılları arasındaki projelere hibe olarak verilmek üzere Ülkemize tahsis edildi. Üniversitemiz araştırma, uygulama ve eğitimdeki önemli faaliyetlerinin yanı sıra Ülkemiz tarımına önemli katkıları olacak bu tip projelerin içinde yer almakta ve önemli bir finansman kaynağı sağlanmasında rol oynamaktadır. Toplum sağlığının korunması açısından akılcı ve bilimsel çözümler ışığında, sürdürülebilir bir anlayışla Türk tarımının gelişimine katkı koymaya devam edeceğiz. Emeği geçen hocalarımızı kutluyorum” dedi.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Çukurova’da Kadınlara Aile İçi İletişim Semineri

Çukurova Belediyesi ev sahipliğinde Tesisler Müdürlüğü tarafından kadınklara yönelik Aile İçi İletişim Semineri düzenlendi. Çukurova …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir