“ÜRETİM FAZLASINI DEĞİL KENDİ YİYECEĞİMİZİ İHRACAT EDİYORUZ”

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Başkanı Erhan Saltuk As Haber’e özel röportaj verdi. Başkan Saltuk Adana’ya belediye başkanları tarafından yeteri önemin verilmediği söyledi, ülke siyaseti ve siyasileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ozan Uray: Sorularıma ülke gündemi ile başlamak istiyorum. Nedir bu gidişatın sonu?

Erhan Saltuk: Özelleştirilmeden kazanılan paralarla günü kurtarılan bir ekonominin uzantısı maalesef bizi pandemiden sonra bu duruma getirdi. Tamam Avrupa’da da ekonomi kötü ama pandemi döneminde Avrupa’da kimse çalışmadı ama Türkiye’de bizler çalıştık. İhracat yapıyoruz ama ihracat dediğimiz şey üretim fazlasıdır. Biz şu an ihtiyacımızı da satıyoruz. Artık arpa buğday bulamayacak seviyeye gelme risklerimiz var fakat hala buna önlem almış değiller. Önce halkın yiyeceğini temin etmeleri gerekirken herkes yurtdışına ihracat yapıyor. Rusya – Ukrayna savaşından dolayı yaşanan buğday sıkıntısını Avrupa’nın Çin’i olarak biz karşılıyoruz. Avrupa yaşanan enflasyon sıkıntısından dolayı gerekli adımları atmaya başladı. Belki 3 4 ayda düzeltir ama biz bu ekonomiyi aynı hızda düzeltecek halde kesinlikle değiliz.

Eskiden 20’li yaşlara gelen insanlar yuva kurmazsa tabir-i caizse evde kalmışsın derlerdi. Şimdi 30 40 yaşına gelen insanlar evlenmeye soğuk bakıyor ve bu durum bizi yaşlı bir toplum olma riski ile karşı karşıya bırakıyor.  Bir asgari ücretli nasıl evlensin? Nasıl düğün yapsın nasıl ev kirasını ödesin?

Bu ülkede tıp okuyan gencecik bir çocuk Enes Kara, gelecek kaygısından dolayı intihar etti. Yarın ne olacağımız nasıl geçineceğimizin belli olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.

Ama ben seçim olduktan sonra da bu sorunun çözüleceğini düşünmüyorum çünkü şu ana kadar gördüğümüz siyasetçilerin hepsi bu sorunu çözecek kapasitede değiller.

“CUMHURBAŞKANINI YIKMAK İSTERKEN ÜLKEYİ YIKACAK KİŞİLER BUNLAR”

Ozan Uray: 6’lı masa hakkında ne düşünüyorsunuz?

Erhan Saltuk: Bana göre 6 değil 6+1 bir masadır. HDP de onlarla beraber hareket etmekte ve bunlar Cumhurbaşkanını yıkayım derken ülkeyi de yıkacak kişiler bana göre. Ben altılı masaya güvenmiyorum.

İnşallah DSP olarak 3. bir ittifak kuracağız ve kurduğumuz bu ittifakla bu ülkenin sorunlarını çözeceğimizi, tüketen bir toplum değil üreten bir toplum olacağımızı düşünüyoruz

Ozan Uray: Bu ittifakın içinde hangi partiler olacak?

Erhan Saltuk: Henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değil, kesinleştiğinde başkanımız açıklayacaktır ama Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’ün başkanımıza ziyaretleri oldu.

Ozan Uray: Zafer Partisi bu ittifaka dahil olacak mı?

Erhan Saltuk: Siyaset her an ne olacağı belli olmaz bekleyip göreceğiz.

“ATATÜRKÜN YOLUNDAN İLERLEYEN ASIL PARTİDİR DSP”

Ozan Uray: Peki neden DSP?

Erhan Saltuk: Bana göre DSP Atatürk’ten sonraki asıl CHP’dir. Ben günümüz CHP’sinin Atatürk ile alakasının olmadığını düşünüyorum. Atatürk’ten sonra İsmet İnönü ve sonra da Bülent Ecevit’tir asıl Atatürk’ün yolundan giden siyasiler. Bugün ki CHP’liler Atatürk’ün mirasına konup, onun yerinde oturup, onun adından faydalanıyorlar ve halk için hiçbir şey yapmıyorlar. Atatürk’ün partisinde ben Atatürk demem diyen Canan Kaftancıoğlu için adalet yürüyüşü düzenleyen bir partidir CHP. Dersim olaylarından dolayı Atatürk’ü yargılayıp suçlu bulan Özgür Özel, özür dilemek için Dersimli fakir bir ailenin en küçük oğlunu kendilerine genel başkan yaparak Dersimlilerle helalleştiğini iddia ediyor. Sen ne cüretle Atatürk’ü yargılarsın diyen bir tane CHP’li insan yok o partide. Ülkeyi bölmeye çalışan, askere kurşun sıkan HDP ile iş birliği yapan bir CHP’den bahsediyoruz.

“ZEYDAN KARALAR BİR SONRAKİ SEÇİMDE KAZANAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Ozan Uray: Adana’da değişen nedir değişmeyen nedir Adana nereye gidiyor?

Erhan Saltuk: Verdikleri seçim vaatlerinin hiçbirini yerine getirmemiş belediye başkanlarıyla dolu Adana. Zaten gelir gelmez bizim borcumuz şu kadar dediklerinde anlamıştık ki işlerini yapmayacaklar ve öyle de oldu. 3 yıl boyunca Adana’ya bir tane çivi çakmamış insan seçim yaklaşırken bir takım çabalar içerisinde ama halkımız bunu görebiliyor her şeyin farkındalar. Ben Zeydan Karalar’ın bir sonraki seçimde seçileceğini düşünmüyorum.  Adana halkı hep büyükşehir belediye başkanları yüzünden hep mağdur edildi. Bakın bizim 129 km deniz sahilimiz var fakat insanlar Adana’da deniz olduğunun bile farkında değil. Şehrin içinden 2 tane ırmak geçiyor ve bununla ilgili hiçbir görsellik hiçbir turizme yatırım gerçekleşmiyor. Her tarafı tarih olan kalelerimiz var, şelalelerimiz var, kanyonlarımız var ama ne hizmet var ne de turizm. İddia ediyorum eğer Adana başka bir ülkenin şehri olsaydı Dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri olurdu.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana’nın yeni sesi Kent ve Gündem TV&Gazete açıldı…

Adana’ya yeni bir soluk kazandıran Kent ve Gündem TV&Gazete’nin açılışı gerçekleşti. Deniz Tengip’in imtiyaz sahipliğini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir