Vatandaşa bir dokunan bin ah işitiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinlemeye devam ediyor.Niğde Merkez’de esnaf gezen ve  Ulukışla ilçesi ile Bor ilçesinde Pazarda esnaf ve vatandaşlarla buluşan  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Pazardaki etiket fiyatlarının her hafta arttığına değinen bir başka kadında, bir önceki hafta aldıkları ürünleri, aynı parayla bir sonraki hafta alamadıklarını belirtti. “Maaşa verdikleri zam cebimize girmeden artan gıda ile geri gidiyor” diye konuştu.

MAAŞLAR ARTI AMA GIDA ÜRÜNLERİNDE ZAM DURMADI

Geçen yıla göre ücretlilerin maaşları artmış  olsa da temel gıda ürünlerindeki fiyat artışının 10 kat olduğuna vurgu yapan bir kadın “Pırasayı dahi  yarım kilogram alabildim” dedi.

ÇOCUĞUMUZA TERLİK BİLE ALAMIYORUZ

Bir başka kadında  geçen yıl 3 lira olan karalahananın 10 liraya çıktığını belirtti.

Terlik isteyen çocuğuna pazarda çiftçi 35 lira olan plastik terlik alamadığından yakının bir başka anne, “çocuklarımıza istedikleri her şeyi alamıyoruz. Beslenme çantalarına yeterli gıda koyamıyoruz. Kilogramı 200 liraya dayanan peyniri ile beslenme çantasına koyamıyoruz” diye konuştu.

KURU FASULYENİN İÇİNE ET KOYAMIYORUZ 

“Tencere kaynamıyor” diyen bir başka kadının tepkisi de  kuru fasulyenin içine et koyamadığını, zaman zaman tavuk eti koyabildiğini ifade ederek, “Marul bile 15 lira oldu. Eskiye göre alım gücümüz çok düştü” şeklinde konuştu.

MAAŞA ZAM GELMEDEN RAFLAR ZAMLANIYOR 

Maaşlara zam gelmeden temel gıda ürünlerinin zamlandığına dikkat çeken bir başka kadın  ise enflasyonun düşmediğinin, pazaryerlerinde görüldüğünü belirtti.

İLÇE PAZARLARININ  ESKİ TADI YOK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ünlü Bor Pazarı da Ulukışla ilçe pazarı da eski canlılığını yitirdiğini. Markete göre fiyatlar daha uygun olsa da vatandaş alım gücüne göre fiyatlar vatandaşı zorunlu ihtiyacı ile sınırlamış duruma getirdiğini ifade etti. Gürer, “Eskiden insanlar pazardan poşetlerle, fileler dolusu ürün alırdı. Şimdi ise insanlar pazara girmeye, etiket fiyatlarına bakmaya korkuyor. İhtiyacı kadar değil cebinde olan paranın  alabildiği kadar ürün alıyor.  Pazar tezgâhında aynı ürüne göre  farklı fiyatlar da var. Geldiği yere ve yetiştirme özelliğine göre fiyat değişkende olsa pazarı gezen vatandaş her üründen istediği kadar alamadığından yakınıyor. Pazarda kadınlar özellikle emekli aileleri  alım gücü düştüğü için çok dertli. Enflasyon karşısında korunmamış ezilmiş durumdalar. Ücretler giderlere orantılı artmadığı içinde sıkıntı yaşıyorlar. “Evde tencere zor kaynar oldu. İstediğimiz ürünü istediğimiz kadar alamıyoruz” diye dert yanıyorlar. Pazarcı esnafı  da işlerinin geçen yıllara göre daraldığını, çok ürünü çeşit olsun diye getirip aldığı fiyatlar ile sattıklarını söylediler.  İşyerleri olan Esnaflar da  kira ve akaryakıt gider artışı yanında BAĞ-KUR primini ödeyemez duruma gelmişler. Çok sayıda esnaf emeklilik için prim gün sayısının işçiler gibi olmasını ve 9 bin gün yerine 7 bin 200 güne çekilmesini istiyor” diye konuştu.

Bunları da Okuyabilirsiniz

“Lazkiye ve Tartus’taki Aleviler can güvenliği kaygısı yaşıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Suriye’de Lazkiye ve Tartus bölgesinde yaşayan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir