Yumurtalık İlçesinde Zeytin Üreticileri SASA’yı protesto ettiler.

Adana’nın Yumurtalık İlçesinde Akyuva Mahallesi Uzunkeli Mevkiinde Erdemoğlu Holding’e bağlı Sasa’nın yapacağı yatırımla ilgili;Zeytin üreticileri mağdur edildikleri iddiası ile Traktörleri ile proje alanında sasa’yı protesto ettiler.

Sasa Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şeker Yumurtalık Akyuva Mahallesi, Uzunkeli Mevkii Bölgesinde yaklaşık 4.Milyon 58 Bin Metre kare hazine arazisini geçtiğimiz haziran ayında devletten satın aldıklarını kamuoyuna duyurmuşlardı.

Öte yandan Şeker; kamulaştıracakları sahanın yaklaşık 10.Milyon metre kare olacağını ve ilk aşamada liman Projelerini hayata geçireceklerini ve kamulaştırma tamamlandığında ise ikinci etap olarak Polipropilen fabrikasını kuracakları işaret etmişti.

ZEYTİNİMİZE DOKUNMA

Köylüler ziraat yaptıkları ve zeytin bahçelerinin bulunduğu alana Sasa Firmasının Kepçe ve dozerler ile girildiği haberlerinin duyulması üzerine yaklaşık 150 zeytin üreticisi Tarım Makinaları ile zeytin bahçelerinde nöbet tutmaya başladılar.

CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENİYORUZ“ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ”STATÜSÜ KARARNAMESİ GERİ ÇEKİLSİN.

Bölgede yaşayan vatandaşlar SASA’ya tanınan özel endüstri Bölgesi statüsü kararnamesinin Cumhurbaşkanımız tarafından geri çekilmesini istiyoruz. Bazı firmalar içinde Yumurtalık’ta böyle bir uygulama yapıldı. İlçemizden hiç kimseyi işe almadılar. Sosyal Sorumluluk destek projelerini hep askıya aldılar. Bölge gençleri olarak hep kandırıldık aldatıldık ifadesini kullandılar.

EMEKLİ İKRAMİYEMİ ZEYTİNE BAĞLADIM

Zeytin üreticisi Emekli Memur Duran Manas Tüm emekli ikramiyemi Zeytine bağladım. Yaklaşık 700.adet Zeytin ektim şimdi onlar 15 ile 20 yaşlarında tüm aile olarak rızkımızı, ekmeğimizi buradan sağlıyoruz.

Yine emekli memur Menderes Uras ve onun gibi 150 kişiye yakın Zeytin üreticisi bu topraklar bizlere atamız dedelerimizden miras kaldı. Tarım arazisi ve zeytin bahçesi olarak kullandığımız topraklarımızı eğer kamulaştırdıysanız neden paralarımızı ödemiyorsunuz?

İLÇE KAYMAKAMIMIZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZA BİRER MEKTUP YAZDIK, OLUMLU BİR GELİŞME OLMAZSA: ADANA VALİMİZ VE CUMHURBAŞKANIMIZA DA BİRER MEKTUP GÖNDERECEĞİZ

Firma yetkililerine mektup yazdık muhatabımız devlet dediler. Bizler yıllarca maliye hazinesini tarım amaçlı kiralamışız ve her yılda ecinmisin ödemekteyiz diyerek konuşmalarını şöyle bitirdiler.

Zeytin üreticileri olarak mağduriyetlerimizin giderilmesi için hukuki yollarla haklarımızı arayacağız ve önümüzde yıl bir yerel seçim var olduğu da unutulmasın dediler.

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

OYA TEKİN “SOKAKLAR MAKAMIMIZ OLACAK” SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİYOR

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, mahalle gezilerine devam ediyor. Gökçeler ve Yolgeçen mahallelerini ziyaret eden …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir