Yumurtalık, “Sağlık İçin Hareket Et” Dedi!

Dünya Yürüyüş Günü’nde Yumurtalık’tan anlamlı mesaj!

18 Ekim Dünya Yürüyüş Günü, Yumurtalık’ta düzenlenen etkinlikle coşkuyla kutlandı. Yumurtalık Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen etkinlik,  “Sağlık İçin Hareket Et” temasıyla gerçekleştirildi ve  ilçede yaşayan her yaştan insanı bir araya getirdi.

Etkinlik,  sabah saatlerinde Yumurtalık bayrak direği önünde başladı.  Toplum Sağlığı Grup Başkanı Melis Asıcı , Hemşire Taliye Ünlü öncülüğünde başlayan yürüyüşe; Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altınok,  Zabıta Müdürü Uğur Köz,  Yumurtalık Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Onur Babaoğlan,  öğretmenler,  öğrenciler,  emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş güzergahı,  bayrak direğinden başlayarak  ilçe merkezindeki  cami önünde son buldu.   Katılımcılar,  “Sağlık İçin Hareket Et” yazılı pankartlar taşıyarak  ve sloganlar atarak  yürüyüş boyunca  enerjilerini yüksek tuttular.

Etkinlik boyunca,  fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşam için önemine dikkat çekildi.  Düzenli egzersizin,  obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azalttığı vurgulandı.  Ayrıca,  yürüyüş gibi  kolaylıkla  uygulanabilen  aktivitelerin  günlük yaşama dahil edilmesinin  sağlıklı bir yaşam için  ne kadar önemli olduğu  hatırlatıldı.

Yumurtalık Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri,  Dünya Yürüyüş Günü etkinliğiyle  toplumda  fiziksel aktivite  bilincini artırmayı ve  sağlıklı yaşam alışkanlıkları  kazandırmayı hedeflediklerini  belirtti.  Bu tür etkinliklerin,  halkın sağlığına  yapılan bir yatırım olduğunu  ve  önümüzdeki dönemde de  farklı aktivitelerle  devam edeceğini  vurguladı.

Yumurtalık’ta düzenlenen bu anlamlı yürüyüş,  katılımcıların yanı sıra  tüm ilçe halkı için  hareketli bir yaşamın ve  sağlığın değerini  bir kez daha  gündeme taşıdı.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana’nın marka elçileri kurumsallaşma sürecini anlattı

Bu yıl ‘Kökleriyle Adana’ konseptli bir içerikle 8. kez düzenlenen Adana Lezzet Festivali, yerli ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir